Tam bir şölen: “Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü ve Yemekleri”

Mart 2, 2021

Tam bir şölen: “Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü ve Yemekleri”

Nevin Halıcı’nın “Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü ve Yemekleri” adlı kitabı Oğlak Yayınları etiketiyle 2015 yılında yayımlandı. Bu lezzet dolu kitap indirimde.

Tanıtım bülteninden

Var olan kültürel değerler kaydedilmedikçe kaybolmaya, kaydedilen değerler günümüz şartlarına uyarlanmadıkça gerilemeye mahkûmdur. Anadolu coğrafyasının yemek kültürünün araştırılması, değerlerin ortaya konulması ve elde edilen yemek tarifelerinin standartlaştırılarak gelecek kuşaklara aktarılması mutfak kültürümüz açısından son derece önemlidir.

Amacımız Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yemek ve mutfak kültürü kapsamında geleneksel yemek alışkanlıklarının tespiti, özgünlüklerin, farklılıkların ve ortaklıkların gün yüzüne çıkartılması, bölge yemeklerinin derlenmesi ve özel olarak da bu kültürün ve uygulamaların gelecek kuşaklara ulaştırılabilmesi için kaynak kişilerce verilen özgün yemek tarifelerinin standartlaştırılmasıdır. 

“… Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin, coğrafi şartların oluşturduğu kendine özgü bir mutfağı vardır. Coğrafyasının ve tarihinin kendisine kazandırdığı çoğul, çok boyutlu, çoklu kültürü ve yaşama desenlerini, sosyal hayatının her alanında bugün de tüm canlılığıyla sergilemektedir. Bu kültürün yansıdığı alanlardan biri de yemek ve mutfak kültürüdür.

Binlerce yıllık bir yemek kültürünün yaşayan ögelerini tespit eden ve geleceğe taşıyan bir anahtar olma özelliğindeki bu kitap sayesinde, bölgenin mutfak kültürünün ve özgün yemeklerinin uygulanabilir özellikleriyle, ciddi ve güvenilir bir şekilde kayıt altına alınmış olması da kültürümüz adına ayrıca memnuniyet verici bir durumdur.”
Prof. Dr. Nilgün Çelebi

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak mutfaklarından sofralarınıza…

Kitabı % 40 indirimle almak için>>>

edebiyathaber.net (2 Mart 2021)

Yorum yapın