Bilimi sokaktaki insan için anlaşılır kılma çabası

Mart 2, 2021

Bilimi sokaktaki insan için anlaşılır kılma çabası

Gregory N. Derry’nin “Bilim Nedir, Nasıl Yapılır?” adlı kitabı, Ümit Hüsrev Yolsal çevirisiyle Say Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bilim insanları karşılarına çıkan sorunları nasıl çözer? Bilimsel keşifler nasıl gerçekleşir? Soğuk füzyon gibi teoriler ve parapsikoloji gibi disiplinler neden tam olarak “bilimsel” sayılmaz? Bilimsel dünya görüşü nasıl bir şeydir?

Gregory N. Derry okura bilimsel düşünmeyi tanıtırken bu tür soruları yanıtlıyor. X-ışınları, yarı iletkenler, levha tektoniği ve çiçek aşısı gibi önemli keşif ve buluşları özetleyerek bilimsel çalışmanın dürüst gözlem, eleştirel akıl yürütme ve bazen de safi şans ile nasıl meyve verdiğini açıklıyor.

Derry bilimin hem gücünü hem de sınırlarını ortaya koyarak bilim ile din, etik ve felsefe arasındaki ilişkileri de ele alıyor. Kitap, okura bir bilim insanı gibi düşünmeye başlamak için mükemmel bir başlangıç noktası sunuyor.

“Çok iyi bir yazarın kaleminden muhteşem bir kitap. … Bilimi sokaktaki insan için daha anlaşılır kılma çabasına önemli bir katkı.”

— Robert Ehrlich, Nine Crazy Ideas in Science, adlı kitabın yazarı

edebiyathaber.net (2 Mart 2021)

Yorum yapın