Ünsal Oskay’ın hayatı roman oldu: ‘Karnavalın Ortasındaki Adam Ünsal Oskay’

Mart 23, 2024

Ünsal Oskay’ın hayatı roman oldu: ‘Karnavalın Ortasındaki Adam Ünsal Oskay’

Cengis T. Asiltürk’ün Ünsal Oskay’ın hayatından ilhamla kaleme aldığı ‘Karnavalın Ortasındaki Adam’ adlı romanı İnkılap Kitapevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Cengis T. Asiltürk tarafından kaleme alınan, Akademik çalışmaları kadar sosyal hayata dair gözlemleriyle de unutulmaz bir iz bırakmış olan Ünsal Oskay’ın ilgi çekici hayat hikayesini anlatan ‘Karnavalın Ortasındaki Adam Ünsal Oskay’ romanı İnkılap Kitabevi imzasıyla raflardaki yerini aldı.

Cengis T. Asiltürk’ün tarafından yazılan ‘Karnavalın Ortasındaki Adam Ünsal Oskay’ romanı, Ünsal Oskay’ın ilham veren yaşamından satır başlarını incelikli bir roman kurgusuyla bir araya getiriyor.

ROMAN BÜYÜLEYİCİ GERÇEKLİK İÇERİYOR

Akademik çalışmaları kadar sosyal hayata dair gözlemleriyle de unutulmaz bir iz bırakmış olan Ünsal Oskay, bu kez bir roman karakteri olarak Cengis T. Asiltürk’ün kalemi, İnkılap Kitabevi’nin imzasıyla raflardaki yerini aldı.  Karnavalın Ortasındaki Adam Ünsal Oskay başlıklı roman büyülü gerçeklik tarzının özgün örnekleri arasına adını yazdırmaya aday olarak görülüyor. Kurmacayla biyografik öğelerin iç içe geçtiği bu eserde, Ünsal Oskay’ın yaşamı kadar fikri yapısına ve hayata bakışına dair de pek çok ayrıntı dikkat çekiyor.

ÖDÜLLÜ ROMANLARIN YAZARI CENGİS T. ASİLTÜRK’TEN BİR BAŞYAPIT DAHA

Ödüllü romanların yazarı Cengis T. Asiltürk, Karnavalın Ortasındaki Adam Ünsal Oskay ile okuru “aydın onuru”nun cisimleşmiş hali Ünsal Oskay’ın yaşamında, büyülü bir yolculuğa davet ediyor. Sadece biyografik bir roman olmayan Karnavalın Ortasındaki Adam Ünsal Oskay, büyülü gerçekçilik tarzındaki şiirsellik dolu bir yapıt olarak karşımıza çıkıyor. Romanda, Oskay hayatının tüm renkli sekanslarıyla başkahraman olarak anlatılıyor.

edebiyathaber.net (23 Mart 2024)

Yorum yapın