Melike Şenyüksel’den Retro Öyküler

Haziran 23, 2020

Melike Şenyüksel’den Retro Öyküler

Melike Şenyüksel’in ilk öykü kitabı Retro Öyküler Klaros Yayınları’dan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Melike Şenyüksel’in ilk öykü kitabı Retro Öyküler, Klaros Yayınları arasından çıktı. Kitapta retro kavramını irdeleyen, kadın olmayı da odağına alan,  doğa ile bütünleşme tutkusunun ön plana çıktığı yirmi bir öykü yer alıyor.

Oysa adın çoğaldıkça azaldın, yanlış adla çağırıldıkça kuruyan ırmaktın sen. Annen de bunu yaşamadı mı? Haritada yüzü solan bir kent gibiydi; meydansız, umutsuz. Unutulmuş, terk edilmiş, içindekilerin göçe zorlandığı bir kentti annen. Kafes kuşları gibiydi, nefes alırken kendiyle vedalaşırdı gizliden. Yaşadıkların için anadan kıza geçen yazgı mı dediler sana yoksa? Derler.”

MELİKE ŞENYÜKSEL

1973 Uşak doğumlu. 1995 Dokuz Eylül Üniversitesi- Buca Eğitim Fakültesi mezunu. 2019 DEÜ Toplumsal Cinsiyet, Kadın Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans mezunu.

Şiir ve kısa öykü türündeki çalışmalarıyla çeşitli yayın ortamlarında yer aldı. Bunlardan bazıları: Sarnıç, Koridor, Lacivert, Passage, Artcivic, Öyküden bir bilet gidiş –dönüş, Öykü Teknesi, Akköy, Mavi Melek Edebiyat, Edebiyat-Haber, Akatalpa, Har, Kum Edebiyat, Filika Kısa Öykü, İzmir İzmir, Anafilya, Futuristika, Galapera Fanzin, Parşömen Sanal Fanzin.

Şiirsel kısa metinlerden oluşan ilk kitabı “Kuytudaki Kelimeler” Kanguru Yayınevi tarafından 2010′da yayınlandı.

Hâlen “Örtük Program ve Toplumsal Cinsiyet” üzerine akademik çalışmalarına devam etmekte…

edebiyathaber.net (23 Haziran 2020)

Yorum yapın