“Sınır Ötesi” Feministler buluşuyor

Mayıs 22, 2012

“Sınır Ötesi” Feministler buluşuyor

İstanbul Amargi tarafından düzenlenen “Sınır Ötesi Feminist Buluşmalar”, bu yıl 26-27 Mayıs 2012 tarihlerinde Taksim Hill Otel'de gerçekleşecek.
 
Hem farklı coğrafyalarda yaşayan kadınların ve transların bilgi ve deneyimlerinin biraraya gelmesine hem de feminist bilgi birikiminin sınırlar ötesinde paylaşılmasına imkân sağlamak amacıyla yola çıkılan organizasyonda, Hindistan, Tunus, Lübnan, İsrail, Filistin, Irak, Irak Kürdistanı, Libya, Kıbrıs ve Ermenistan'dan gelecek katılımcılar Türkiye'den feministlerle buluşacak.
 
Karşılıklı deneyim aktarımıyla zenginleşecek bir zeminin, ortak barışçıl feminist politikalar üzerine bir arada düşünülmesini ve bu alanda gelecek adımların planlanacağı bir buluşma olması amacıyla düzenlenen organizasyonun açılış ve kapanış panelleri tüm katılımcılara açık.
 
Pınar Selek'in Sınırötesi Feminist Buluşma için yapılan görüşmenin video kaydı üzerinden programa katılacağı açılış panelinin moderatörlüğünü Nil Mutluer yapacak. 
 
İki gün sürecek buluşmada, Türkiyeli ve Türkiye dışından gelecek katılımcıların bölgesel barışçıl feminist politikaları, feminist hareketin kendi bölgelerindeki gündemlerini aktaracağı oturumların ardından düzenlenecek atölyeler; anayasa, temsil, şiddet ve çatışma, örgütlenme sorunları ve stratejiler üst başlığında yapılacak.
 
Karen Gabriel ve Feyza Akınerdem'in yer alacağı kapanış paneli ise Suzan Karaibrahimoğlu moderatörlüğünde gerçekleşecek.
 
Konferansa katılmak isteyenlerin açılış ve kapanış panelleri dışındaki oturumlar ve atölye çalışmaları için kayıt yaptırmaları gerekiyor.
 
Kayıtlar [email protected] veya (0555) 993 76 45 numaralı telefonla yaptırılabilir.

Kaynak: cnnturk.com (22 Mayıs 2012)

Yorum yapın