“Kadın Dilinden Masallar” yeni sezona başlıyor

Ekim 17, 2018

“Kadın Dilinden Masallar” yeni sezona başlıyor

Zamanı ve yazarı bilinmeyen, farklı dil ve kültürlerin harmanlandığı masallardan oluşan “Kadın Dilinden Masallar” performansı ile ilk kez geçen yıl seyircisiyle buluşan Özden Dilek Karakışla,  masal anlatmaya devam ediyor. Her ay düzenli olarak sahnelenecek “Kadın Dilinden Masallar” performansının ilk gösterisi 18 Kasım 2018 Pazar günü saat 20:00’de İstanbul Ortaköy’de yer alan Cep Sahne Kırmızı Salon’da seyirciyle buluşacak.

Özden Dilek Karakışla, günümüzde insana dair çıkmazları, özlemleri, korkuları, kaybedilmiş duyguları, Japonya’dan, Fransa’dan, Kuzey Avrupa’dan, masallarla seyirciye anlatmayı hedefliyor. Masalların ortak noktası, anlatıcısının bilge kadınlar olması.

Karakışla’nın “masal” anlatmaya başlaması,ortaokul yıllarına uzanıyor. Galatasaray Lisesi’nde yatılı okurken yatakhanede arkadaşlarına özgün hikayeler anlatan Karakışla, Boğaziçi Üniversitesi’nde okurken, Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları’nda hayatının özgürleşme kanallarından biri olarak tanımladığı çeşitli tiyatro oyunlarında oynadı.

Üniversite yıllarından sonra 25 yıl reklam ve iletişim sektoründe üst düzey olarak çalıştıktan sonra yeniden buluştuğu tiyatro serüveni için Özden Dilek Karakışla,anlattıkça, oyunculuk yaptıkça daha iyi yaşadığını, ruhunun zenginleştiğini fark ettiğini söylüyor: “Anlatılmayan hiç bir şey yaşanmıyor ve unutuluyor. Ve de en önemlisi, hikaye anlattıkça, benim hiç anlatacak hikayem yok diyen bir çok insanın yaşarken fark etmediği, özünde bilgelik içeren kendi hikayelerini ve kendilerini masallar sayesinde keşfetmelerini gördüm.” Karakışla, gündelik hayatın hiç sıradan olmadığını, aslında en etkili hikayelerin anlarla dolu olduğunu ve en önemlisi bunların farkında olarak yaşanması gerektiğini vurgulayarak, “Masallar aslında bahane. Bazen masallardaki en sade, en naif, en gerçeküstü hikâye, bizi tetikler, unuttuğumuz duygularla, kendimizle yeniden buluşmamıza yardımcı olur ” diyor.

“Kadın Dilinden Masallar”ın biletlerine www.biletix.com’dan ve Cep Sahne 0212 284 02 14 ulaşılabiliyor.

Özden Dilek Karakışla hakkında:

Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olan New York State Binghamton Üniversitesi’nde Pazarlama eğitimi aldı.Özden Karakışla, Galatasaray Lisesi tiyatro Kulübü’nde ve Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları grubunda çeşitli oyunlarda rol almıştır. Sadri Alışık Akademi’de temel oyunculuk sertifika programını tamamlayan Özden Dilek Karakışla, halen Kumbaracı 50 Altıdan Sonra tiyatroda oyunculuk yapmaktadır.

edebiyathaber.net (17 Ekim 2018)

Yorum yapın