Şair Mehmet İş’in “Kılıç Yansıması” adlı kitabı çıktı

Ocak 11, 2022

Şair Mehmet İş’in “Kılıç Yansıması” adlı kitabı çıktı

Şair Mehmet İş’in yeni kitabı “Kılıç Yansıması”, Öteki Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

“Şiir, şairin dertlerini dile getirir” diyen Mehmet İş, yeni kitabında okuru bu dertlere ve duygu dünyasına ortak ediyor. “Kılıç Yansıması”, çocuğunu kaybeden bir babadan babasını kaybeden bir oğula, ölümle burun buruna yaşayarak ölümle sınanmaya, kan davasından yetim yaşamlara, doğaya yapılan kıyıma, yanlış anlamalarla öldürülmüş sevgilere, ayrılıklara, kavuşmadaki sevinçlere, bilinçsiz yöneticilerin yol açtığı felaketlerden ülkesi için toprağa düşmüş şehitlere kadar değişik konuları barındırıyor. İnsan ve insan olmanın gereklerini sorguluyor…

Edebiyat dergilerinde yalın ve içten şiirleriyle dikkat çeken Mehmet İş, diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da kullandığı dile çok özen göstermiş. Mehmet İş: “Herkes aslında biraz şairdir. Bu çerçevede görevimiz, dilimizi ve kültürümüzü bir şekilde geleceğe aktarmak olmalıdır. Türkçe çok büyük ve zengin bir dil. Çok büyük bir edebiyat. Yunus, Karacaoğlan, Dadaloğlu, Pir Sultanlar… olmasa ne yapardık…” diyor.

Arka kapak şiiri ise şöyle:

“Ölümlü birinden doğmamış gibi
Benim yanlışlarımı düzeltme
Bu neyin cesareti

Bizim sahiller denize diktir
Böyle düz sahiller korkutur bizi
Eski kabilelerin göçleri
Uzak diyarlardan baskına gelir
Tek gözlü korsanlar gibi”

Halen Ankara’da yaşayan Mehmet İş’in, “Kılıç Yansıması”nın yanı sıra “Ayrılık İhanettir” ve “Kutsal Meyve” isimli şiir kitapları bulunuyor. Genel yayın yönetmenliğini Vedat Yeniçeri’nin yaptığı “Kılıç Yansıması”nı, seçkin kitap mağazaları ve kitap satış sitelerinden temin etmek mümkün.

Mehmet İş kimdir?

Gazeteci, şair, editör. 1963 tarihinde Trabzon doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 1984 -1987 yıllarında Trabzon’da yayımlanan Karadeniz Gazetesi’nde kültür ve sanat sayfasını hazırladı. Aylık Boztepe dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. İlk şiiri 1978 yılında Türk Edebiyatı dergisinde yayımlandı.

edebiyathaber.net (11 Ocak 2022)

Yorum yapın