Politik bilimkurgu temalı öykü antolojisi “Büyük Biraderler” raflarda

Kasım 21, 2023

Politik bilimkurgu temalı öykü antolojisi “Büyük Biraderler” raflarda

Ünver Alibey’in derlediği “Büyük Biraderler” Paris Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ünver Alibey tarafından derlenen “Büyük Biraderler”, Türkiye dahil 6 farklı ülkeden 9 bilimkurgu öyküsünü bir araya getiriyor.

Daha önce Karanlık Şafaklar ve Kıyamet Alametleri antolojileriyle uluslararası öykü seçkilerine imza atan Ünver Alibey rotasını bu defa ‘politik bilimkurgu’ alt türüne kırıyor.

Antoloji Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, İtalya, Almanya, Belçika ve Norveç’ten seçilmiş bilimkurgu öykülerini buluşturuyor.

Paris Yayınları etiketiyle yayımlanan Büyük Biraderler’in yazarları arasında Selin Arapkirli, Onur Selamet, Viktor Pseftakis, İfestion Hristopulos, Francesco Verso, Stefano Meglioraldi, Lara Reims ve Lasse W. Fosshaug yer alıyor.

Türkiye’deki okurlarıyla buluşmaya başlayan Büyük Biraderler yakın gelecekte İtalyanca olarak da yayımlanacak.

BÜYÜK BİRADERLER – ARKA KAPAK

Büyük Biraderler başlıklı politik bilimkurgu antolojimizde farklı ülkelerden farklı bakış açılarına sahip yazarlara yer verdik.

Yunanistan’dan Viktor Seftakis Leviathan’ın Şarkısı’nda kayıpları, değişim ihtiyacını ve buna direnen insanları anlatıyor. İtalya’dan Francesco Verso Yeşil Gemi adlı öyküsünde Avrupa sınırından geri çevrilen mültecilerin içinde yașadığı Akdeniz’de dolaşan bir gemi hayal ediyor. Patla! başIıklı öyküsünde Onur Selamet vatandaşların oy vererek nelerin yasaklanacağına karar verdiği ve kendini demokratik hissettiği bir gelecek kurguluyor.

Almanya’dan Lou Conrati Gece Hayatı’nda bizi Berlin’in gece kulüplerinde başlayan bir kuir devrimine dahil ediyor. İtalyan Stefano Meglioraldi, Kabarcık 24’te sosyal iletişim ihtiyacının had safhaya ulaştığı ve insan/ağ bağlantılarının biyoteknolojik organizmalar tarafından sağlandığı bir toplumu kendine konu edinmiş. Selin Arapkirli Üç Boyutlu Kırmızı Fil adlı öyküsünde birilerinin ütopyasının başka birilerinin distopyası olabileceğini gösteriyor. Belçikalı Lara Reims’in Sinekler adlı öyküsünde ana karakter dünyayı kurtarmak için kendinden vazgeçmesi gerektiğini öğrendiğinde hayatı kâbusa dönüşecektir.

Norveçli yazar Lasse W. Fosshaug’un Axon’unda bir teknoloji girişiminin cesur yeni bir dünya yarattığına tanık oluyoruz ama kâr etmek için insan ruhunu filtrelemek zorundalar. Küçük Zodyak Çocuğu ise Yunanistan’dan İfestion Hristopulos’a ait ve yazar bize savaşlarla mahvolmuş bir dünyada güçlü bir savaş lordu tarafından yönetilen küçük bir topluluğun sahilde bulduğu ölü bir çocuğun etrafında gelişen olayları aktarıyor.

Seçkimizi keyifle okuyacağınızı ümit ederiz.

edebiyathaber.net (21 Kasım 2023)

Yorum yapın