Ömer Açık’tan “Hatırlamak İçin Güzel Bir Gün”

Kasım 21, 2023

Ömer Açık’tan “Hatırlamak İçin Güzel Bir Gün”

Ömer Açık‘ın yazdığı, Eylem Koçyiğit’in resimlediği “Hatırlamak İçin Güzel Bir Gün”, 7 ve üzeri yaş grubu için Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hatırlandıkça çoğalır hikâyelerimiz…

Çocuk romanlarındaki güçlü öykülemesi ve duru Türkçe’siyle sevilen Ömer Açık bu kez, acısıyla tatlısıyla anıları hatırlamanın, unutmamanın değerini duyumsatan sıcacık bir hikâye anlatıyor. Geçmişte mahalledeki çocuk parkında yaşanmış bir geceyi aktarırken, en zor günlerin bile, bir araya gelip dayanışmakla atlatılabildiğini gösteriyor. Farklı kuşakları ortak duygularda buluşturan, önyargıları aşma ve hayata sarılma gücü veren hikâye, neşeli renkli desenlerle canlanıyor.
 
Güneş’in iki tutkusu var: hikâye dinlemek ve parka gitmek. Dinlediği maceralar kadar, zincirleri gıcırdayan salıncağı, tersten bindiği eski kaydırağı da çok sever. Parktan eve dönmeye ayak dirediği bir gün, dedesi ona geçmiş zamanlardan konu açar. Parkta geçirilen zorlu bir gecenin hikâyesini öğrenen Güneş, babasının da desteğiyle anıların peşine takılır. Sonunda mahalleliyle ve arkadaşlarıyla parkta düzenledikleri kamp gecesi, ateşin etrafında acı tatlı günlerin anmasına dönüşecektir…

Ömer Açık, 1980’de Adana’da doğdu, Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Eğitiminin ardından, önce Adana’nın bir köyünde, sonra da Mardin’de ve İstanbul’da öğretmenlik yaptı. Çocuklar için yazdığı ilk romanı Menekşe İstasyonu‘ nda (2015) bir mahallede yaşanan dayanışmayı öyküleştiren Açık, Benim Babam Ömür Adamda (2015) rüzgârlarla dolaşmak isteyen, hayal gücü sınırsız bir çocuğun öyküsünü anlattı. 2017’de yayımlanan Montsuzlar adlı romanı alfabetik sıralamayı adalet kavramı çerçevesinde irdelerken, sınırları aşmaya meraklı üç yakın arkadaşı konu alan Taşkafa ysa (2018) aile sırları üzerine düşündürdü. Ömer Açık, bir çocuğun gezgin ve yazar teyzesiyle geçirdiği ilginç yaz tatiline odaklanan Yaz Gezgini ile Hapşu Teyzenin (2020) ardından, bir çocuk parkını merkeze koyarak, unutmamayı, dayanışmayı yücelttiği resimli öykü Hatırlamak İçin Güzel Bir Gün’ü (res. Eylem Koçyiğit, 2023) kaleme aldı. Yazar, eşi ve kızıyla birlikte İzmir, Seferihisar’da yaşıyor.
 
Eylem Koçyiğit, 1973’te Ankara’da doğdu, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümü’nden mezun oldu, çizgi film sektöründe çalıştı. Doğadan ve hayvanlardan ilham alan sanatçı, uzun süredir çocuk kitapları resimliyor ve reklam illüstrasyonları yapıyor. Hatırlamak İçin Güzel Bir Gün (2023) adlı resimli öyküde yazar Ömer Açık’la buluştu. Koçyiğit, kedi ve köpekleriyle birlikte İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (21 Kasım 2023)

“Ömer Açık’tan “Hatırlamak İçin Güzel Bir Gün”” üzerine bir yorum

Yorum yapın