İnsan olmanın türlü halleri üzerine denemeler

Kasım 21, 2023

İnsan olmanın türlü halleri üzerine denemeler

Onur Gülmek’in İyi Denemeydi adlı kitabı Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Kiminin cennetinin bedelini kimi cehennemiyle ödedi illa. Şansları varsa dönmüştür bu kısır döngü, bu işler sırayla. Peki ya senin huşu alanın, bir diğerinin sonuysa?”

İnsan olmak ortak paydasında dünyanın herhangi bir köşesindeki biriyle eşitlenebiliriz ve tam da aynı nedenle birbirimizden çok ayrıyızdır. Çelişkilerle dolu olan yaşama bakabileceğimiz herhangi başka bir pencere bu yüzden çok değerlidir. Yeni fikirler, farklı bakış açıları ve engin fikirlerle doludur insan, tabii ki doğru ifade edilebiliyorsa…

İyi Denemeydi, okuruna belki de her gün gördüğü yerleri, deneyimlediği yaşantıları ve üzerine düşündüğü gerçekleri tekrar değerlendirebileceği yeni bir kapı aralıyor. İçinde yaşadığımız dünyada yaşamadığımız, görmediğimiz, dinlemediğimiz ya da düşünmediğimiz ayrıntıların altını çiziyor. Gök kubbede baki kalacak hoş bir seda bırakmak için…

Arka Kapak Yazısı:

“İlk yapılan yanlışa kaza, ikincisine hata, üçüncüsüne ise tercih denir.” –Dostoyevski

“Bir hareketi bir kere yapan yine yapacaktır. Ve sen bir kere affettiysen yine affedeceksindir nasılsa. Ne yap ne et bu rehaveti verme ona. Ona da günah sana da…”

Onur Gülmek’in kaleme aldığı İyi Denemeydi yaşamı, anları, kararları, duyguları, farklı ülkelerdeki yaşanmışlıkları, kimi zaman hikâye kimi zaman şiirlerle anlatıyor.

edebiyathaber.net (21 Kasım 2023)

Yorum yapın