Özlem Kiper

Eylül 20, 2009

Özlem Kiper

13 Temmuz 1968 yılında Kütahya’da doğdum. İlköğrenimimi Adapazarı’nda, liseyi Kütahya’da bitirdim. İki dedemin de Cumhuriyet döneminin ilk öğretmenlerinden olmaları, edebiyata düşkünlükleri ve ellerinde pek çok eserin ilk baskılarının korunmuş olması nedeniyle, Edebiyat fakültesine gitmem onlardan bana kalan tek vasiyetti. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde Türk Dili Ve Edebiyatı bölümünü 1990 yılında bitirdim. Bu sayede birçok klasik eseri okuma ve Türk dilinin yapısını yakından tanıma olanağına sahip oldum. Osmanlıcayı öğrenerek, önce dedemin eski yazıyla yazdığı günlüğünü çözümledim. Sonra bana bıraktığı onlarca eski yazıyla basılmış kitabı okuyabilmenin sevincini yaşadım.

Bunun yanı sıra, profesyonel olarak iş hayatı olarak 1990 ve 2000 yılları arasında farklı sigorta şirketlerinin genel müdürlüklerinde değişik pozisyonlarda çalıştım ve son olarak pazarlama yöneticisi olarak bu sektörden ayrıldım. O tarihten bu yana da edebiyat alanındaki çalışmalarıma aralıksız devam etmekteyim.

Geçirdiğim uzun yıllar, yazmanın edebiyatı kavramak kadar uzun süreli, hatta sonsuz bir öğrenme süreci gerektirdiğini öğretti bana. Yazarak kendi sınırlarımı aştığım bir dünyayı keşfettim. Sevdim o dünyayı. Sevdiğim pek çok yazarı da, aynı dünyanın içinde tanıma ve anlama fırsatını buluyorum.

Bana yayınevlerini yakından tanıma fırsatını veren 2008 yılında tamamladığım bir romanım var. Her sene üzerinde çalışmaya ve yol almaya devam ediyorum. Hikayelerimi ise genellikle atölye çalışmalarında yazıyorum ve okuyorum.

Kısaca varlığını kâğıt üzerinde hisseden ve hissettirmeye çalışan okuryazarlardan biriyim ben.

Evliyim, on beş yaşında bir oğlum var.

 Tüm Yazıları>>>

Yorum yapın