Netflix Márquez’in başyapıtı “Yüzyıllık Yalnızlık”ı diziye uyarlıyor, ilk tanıtım paylaşıldı

Ekim 25, 2022

Netflix Márquez’in başyapıtı “Yüzyıllık Yalnızlık”ı diziye uyarlıyor, ilk tanıtım paylaşıldı

Netflix, Nobel ödüllü Kolombiyalı gazeteci-yazar Gabriel García Márquez’in başyapıtı ‘Yüzyıllık Yalnızlık’ın dizi uyarlaması ‘One Hundred Years of Solitude’ dizisinden ilk tanıtımı paylaştı.

Kitabın ilk uyarlaması olacak İspanyolca dizi, Nobel Ödüllü yazarın memleketi Kolombiya’da çekiliyor. Dizinin baş yapımcılığını Márquez’in oğulları Rodrigo García ve Gonzalo García Barcha üstleniyor.

Rodrigo García konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Márquez’in Yüzyıllık Yalnızlık’ın bir filmin süresi içine sığdırılamayacağını ve İspanyolcadan başka bir dilde anlamını yitireceğini düşündüğü için yıllarca romanın film haklarını satmaya yanaşmadığını’ belirtmişti.

Ancak ‘bu dönem dizilerin altın çağını yaşadığını ve romanı hakkıyla ekranlara taşımak için uygun şartların oluştuğunu’ ifade etmişti.

Büyülü gerçekçiliğin en önemli temsilcilerinden olan Márquez’in eseri; José Arcadio Buendía gördüğü bir düş sonrası nehir kenarında Macondo adında bir kasaba kurmasıyla başlıyor ve Buendia ailesinin uzun yıllara yayılan hikayesini anlatıyor.

Kaynak: Diken.com (25 Ekim 2022)

Yorum yapın