Edebiyat Haber beş okuruna Kenneth Slawenski’nin “Üzüntü, Muz Kabuğu ve J.D. Salinger” adlı kitabını armağan ediyor.

Ocak 27, 2000

Edebiyat Haber beş okuruna Kenneth Slawenski’nin “Üzüntü, Muz Kabuğu ve J.D. Salinger” adlı kitabını armağan ediyor.

Edebiyat Haber beş okuruna Kenneth Slawenski'nin “Üzüntü, Muz Kabuğu ve J.D. Salinger” adlı kitabını  armağan ediyor.

5 Eylül Pazartesi günü Edebiyat Haber’in facebook sayfasında yer alacak soruyu bilenler arasından yapılacak çekilişle, beş kişi kitap kazanacak.

Edebiyat Haber facebook sayfasında yer alacak soruya, 5 Eylül 24.00’a kadar yanıt verilebilecek ve kazananların listesi 8 Eylül'de aynı sayfada yayımlanacak. 

Arka Kapak'tan
“8 Aralık akşamı, aile Dakota'ya girerken Mark David Chapman adında 25 yaşında bir meczup, Lennon'ı oyuk uçlu mermi çekirdekleriyle yakın mesafeden ateş ederek öldürdü. Katil daha sonra sakin bir şekilde kaldırım kenarına oturdu, cebinden Çavdar Tarlasında Çocuklar'ı çıkardı ve hiçbir şey olmamış gibi okumaya başladı.”

Hakkında çok az şey bilinen, çok fazla merak edilen, kendini yalnızca yazıya, yazmaya açmış usta yazar J. D. Salinger'ın dünyasının perdeleri ilk defa gerçekten aralanıyor. Yaşamı boyunca gazetelerden, magazinden, insanlardan ve hatta sonunda okurlarından ve yazdıklarını yayımlamaktan dahi kaçınan Salinger'ın bu ilk kapsamlı yaşam öyküsüyle sadece yaşadıkları değil, yazdıklarının anlamı ve arkasındaki koşullar da anlaşılacak.

Üzüntü, muz kabuğu ve J. D. Salinger, hakkındaki sır perdesini aralarken yazarın mahremiyetine gösterdiği önemi ezip geçmeyecek, aksine mahremiyetini o yaşarken ezip geçen medyanın yarattığı imajını silecek ve okura Salinger'ın gerçek kimliğini, yazar kimliğini hatırlatacak.

Son röportajını yaklaşık 30 yıl önce veren Salinger'ın edebiyat dünyasıyla çatışmaları, askerlik hayatı, yayıncılarla yaşadığı sorunlar, aşkları, evlilikleri, öykülerindeki en önemli karakterler olan çocuklarla ilişkisi, açık artırmalarda rekor fiyata satılan mektupları, ünlü kitabının John Lennon cinayetinde oynadığı rolün perde arkası, gazetecilerle öldükten sonra bile süren savaşı… 

Yorum yapın