Mavisel Yener, SEN de OKU koleksiyonu için yazdı: Tembel Teneke Acaba Nerede?

Eylül 25, 2019

Mavisel Yener, SEN de OKU koleksiyonu için yazdı: Tembel Teneke Acaba Nerede?

Mavisel Yener’in yazıp Gül Sarı’nın resimlediği Tembel Teneke Acaba Nerede?, 7 ve üzeri yaş grubu için Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kim İster Tembel Tenekeyi?

Sıradışı dostluk hikâyemiz, Ata’nın bahçedeki çöp bidonundan gelen miyavlamayı duymasıyla başlıyor. Ufak, siyah kafasını bidondan uzatan sevimli pisicik, daha ilk bakışıyla Ata’nın gönlünü çelmeyi başarıyor. Acaba üşüyor mu yoksa karnı mı aç? Ya annesini kaybettiyse?! Gözyaşları daima göreve hazır olan Ata, her zamanki gibi biraz kararsız. Acaba kediyi eve mi götürmeli? Peki, iki yıldır onlarla yaşayan kedileri Sos kıskanmaz mı bu yavruyu? Yok canım, kediler kıskanç olur mu hiç! Yoksa olur mu?.. Öyleyse ona yeni bir yuva bulmalı. Bir duyuru hazırlayıp kasabadaki elektrik direklerine asmak işe yarar belki. İyi de, kim sahiplenmek ister ki böylesine şapşal, horlayan, tembel teneke bir kediyi? Ama o da ne, pisicik çoktan seçmiş bile ailesini…

Çocuk ve gençlik yazınımızın üretken kalemlerinden Mavisel Yener’in yazıp Gül Sarı‘nın resimlediği Tembel Teneke Acaba Nerede?, Tudem’in, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocuklar için özel olarak hazırladığı SEN de OKU koleksiyonunun Türk yazarlar serisinde yayımlanan ilk kitabı.

Özgün hikâyesinin satır aralarında, empati, önyargılar, aile ilişkileri, hayvan sevgisi ve başka canlılarla dünyayı paylaşabilme gibi önemli konulara dikkat çeken bu eğlenceli kitap, son sayfalarında okuruna yönlendirdiği sorularla aynı zamanda etkileşimli bir okuma deneyimi sunuyor.

Sözcüklerle mücadele eden çocuklar; Ata, Sos ve Süs’ün izinde eğlenceli bir serüvene dalarak okuma sevgisi kazanıyor!

Tadımlık>>>

SEN de OKU Hakkında

Tudem’in, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocuklar için özel olarak hazırladığı SEN de OKU koleksiyonu, kitapları eğlenceli kılan bir okuma deneyimi vadediyor.

SEN de OKU koleksiyonu, kitaplara mesafeli duran çocukların rahat okuyabilecekleri metinsel ve fiziksel özelliklere sahip, ilgilerini çekecek güncel konulara ve temalara değinen resimli kitaplardan oluşuyor.

Sade, kolay anlaşılır dili; okuma akışına yardımcı olması için özel olarak tasarlanmış yazı tipi; göz yorgunluğunu azaltıp, metnin rahat algılanmasını sağlayan hafif renklendirilmiş kalın kâğıdı ve rahat okumayı üst düzeye taşıması için harfler, satırlar, paragraflar arası geniş boşluk kullanımıyla fark yaratan SEN de OKU koleksiyonu, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocukları kitapların renkli dünyasıyla buluşturuyor.

İlk okuma seviyesinden başlayarak kolaydan zora doğru aşama aşama ilerleyen bir okuma yelpazesi sunan SEN de OKU koleksiyonu, çocuklara okuma zevkini yaşatıp onları yetkin okur olma yolunda cesaretlendiriyor.

İlgi yaşı ve yıldızlarla belirtilen okuma seviyesi bilgileri sayesinde, çocuklarına uygun kitap seçiminde kararsız kalan ebeveynlere kılavuzluk edecek SEN de OKU koleksiyonu, yeni kitaplarla zenginleşmeye ve büyümeye devam edecek!

Tanıtım videosu için>>>

Kitapçık için>>>

Mavisel Yener Hakkında

1984’te Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. Edebiyatın farklı türlerinde yüzden fazla kitabı var. Hayatını çocuk ve gençlik edebiyatına adayarak nitelikli eserler kazandırmayı hedefledi. Öykü, masal ve şiirleri ilköğretim ders kitaplarında yer aldı. Eserleri, T.C. Kültür Bakanlığı TEDA projesi kapsamında başka dillere de çevrildi, yapıtları dünya çocuklarıyla buluştu. Aldığı ödüllerden bazıları: Tömer Anadili Masal Yarışması Ödülü (1999), Tömer Anadili 2000’e Öyküler Yarışması Ödülü (2000), Bu Yayınevi Çocuk Mizah Öyküleri Ödülü (2001), Samim Kocagöz Öykü Birincilik Ödülü (2002), Ömer Seyfettin Öykü Birincilik Ödülü (2002), Bu Yayınevi Çocuk Romanı Birincilik Ödülü (2002), Tudem Yayınevi Çocuk Romanı Birincilik Ödülü (2003), Çocuk Edebiyatçıları Birliği Yılın Çocuk Şiiri Kitabı Ödülü (2004), İşçi Öyküleri Ödülü (2005), 2013’te Kosova’da Yılın Çocuk Yazarı Ödülü. Yazar, Hans Christian Andersen Ödülü’ne Türkiye’nin 2018 yılı adayı olarak gösterildi.

edebiyathaber.net (25 Eylül 2019)

Yorum yapın