“Kitabın Büyülü Dünyası”nda son 3 gün dolu dolu geçecek

Kasım 9, 2022

“Kitabın Büyülü Dünyası”nda son 3 gün dolu dolu geçecek

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 3 Aralık’ta 39. kez kitapseverlerle buluştu. 11 Aralık’a kadar devam edecek olan fuarda son 3 gün önemli yazarların etkinlikleri ve imza günleriyle öne çıkıyor. 

Yazarlarla okurları defalarca kez bir araya getiren ve ülkemizin en önemli kültürel etkinliklerinden Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 3 Aralık Cumartesi günü gerçekleşen resmi açılış töreni ile kapılarını açmıştı. Resmi açılışta Tüyap Fuarcılık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Tüyap Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan; Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’na yeniden kavuşmaktan dolayı heyecanlarını paylaştılar. Resmi açılışın ertesi gününde İBB Kültür Yayınları’nın lansmanına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu heyecana ortak oldu, fuardaki yayınevlerini ziyaret ederek çeşitli kitaplarla ilgili bilgi aldı.

“Başımda Kum Fırtınası Kalbimde Şelale”

Bu yıl “Kitabın Büyülü Dünyası” temasıyla gerçekleşen fuarın Onur Yazarı ise Nazlı Eray olarak belirlenmişti. Tüyap Fuarcılık Grubu’nun destekleriyle Faruk Şüyün tarafından Nazlı Eray’ın yaşamına ve eserlerine odaklanan “Başımda Kum Fırtınası Kalbimde Şelale” adlı bir anı kitabı hazırlandı. 5 Aralık gecesi düzenlenen Onur Gecesi’nde Nazlı Eray, Onur Yazarı olması vesilesiyle ödülünü Bülent Ünal, Kenan Kocatürk ve Doğan Hızlan’ın ellerinden aldı. 

Sayısız yazar, yüzlerce kültür etkinliği ve imza günleri

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın son üç gününde imza isimler fuar alanında olacak. Hem etkinlikleri hem de imza günleri bulunan yazarlar ise şu şekilde: Murathan Mungan, İlber Ortaylı, Tarık Tufan, Sinan Akyüz, Nihat Sırdar, Ayşe Kulin, Osman Pamukoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu, Murat Menteş, Yılmaz Özdil, Varol Yaşaroğlu, Ziya Selçuk, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Burcu Karataş Metin, Atilla Yeşilada, Şükrü Erbaş, Cem Yılmaz, Buğra Gülsoy, Tuna Kiremitçi, Hakan Günday, Ercan Kesal, Ahmet Mümtaz Taylan, İclal Aydın, Umut Sarıkaya, Emre Kongar, Kahraman Tazeoğlu, Nazan Bekiroğlu, Thomas Taylor, İlker Başbuğ ve Sinan Canan.

Fuarda son 3 gün

Öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engelli bireylerin ücretsiz olarak katılabileceği fuar, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar, son günü olan 11 Aralık Pazar akşamı 19.00’da sona erecek. Fuarla ilgili etkinlik listesi, imza günleri ve detaylı bilgilere http://istanbulkitapfuari.com/ adresinden erişilebilecek.

edebiyathaber.net (9 Aralık 2022)

Yorum yapın