İyi Kitap’ın 137. sayısı yayında

Ekim 7, 2021

İyi Kitap’ın 137. sayısı yayında

Türkiye’de çocuk ve gençlik edebiyatı alanında yayımlanan tek dergi olan İyi Kitap’ın 137. sayısı okurlarıyla buluştu. 

2009 yılından bu yana iyi kitapların izini süren derginin Ekim 2021 sayısı çocuk ve gençlik kitapları arasından yapılan güncel seçkiyle yine dopdolu. 

Sema Aslan, üretken yazar Miyase Sertbarut’un neşeli anlatımı ve katmanlı hikâye örgüsüyle okurları sıkı sıkıya kendine bağladığı yeni romanı Bir Gün Herkes…‘i inceliyor. M. Banu Aksoy, çocukları Shakespeare ile tanıştırmanın yanı sıra, sözcüklerle oyun oynamanın mümkün olduğunu gösteren Uçarı Kaçarı Sözcükler kitabını keşfetmeye çağırıyor. Adnan Saraçoğlu, adaşı Büyük İskender’den bir uzay uzaklıktaki bir çocuğun hayatına odaklanan Süpervasat İskender‘i masaya yatırıyor. Zeynep Sarıfakıoğlu, Hiroşima’ya atılan atom bombası sebebiyle lösemiye yakalanan Sadako’nun gerçek hikâyesini anlatan Sadako’nun Turnaları‘nı irdeliyor. Çok yönlü kişiliğiyle farklı alanlarda eserler üreten Karin Karakaşlı “Tavşan Deliği” başlıklı bölümde kendisiyle ilgili bilinmeyenleri paylaşıyor; “Aynanın İçinden” sayfalarında ise Elif Şahin Hamidi ile renkli bir söyleşi gerçekleştiriyor. Fethi Yılmaz, Göktuğ Canbaba ile Ceyhun Şen’in ortak imzasını taşıyan Gökyüzü Boyacısı adlı resimli kitabı tanıtıyor. Sanem Erdem, Türkiye’de sıkı bir okur kitlesi bulunan Amerikalı çizgi roman sanatçısı Raina Telgemeier’ın Eisner Ödüllü Haydi Biraz Cesaret‘ini yazıya döküyor. Derginin “Sahaf Dükkânı” köşesinde ise Doğan Gündüz, çocuk edebiyatı antolojilerini, derlemelerini ve seçkilerini odağına alan müstesna bir koleksiyonla okurların karşısına çıkıyor.   

İyi Kitap‘ın tüm sayılarına iyikitap.net üzerinden erişebileceğiniz gibi, çeşitli dijital dergi platformlarından (dergilik.com.trmagzter.com vb.) da dergiyi ücretsiz olarak okuyabilirsiniz.

edebiyathaber.net (7 Ekim 2021)

Yorum yapın