Uygulamalı Yaratıcı Yazarlık Atölyesi 27 Ekim’de başlıyor

Ekim 7, 2021

Uygulamalı Yaratıcı Yazarlık Atölyesi 27 Ekim’de başlıyor

Leyli Sanat Derneği ev sahipliğinde yazar Jale Sancak’ın eğitmenliğini üstlendiği Uygulamalı Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, 27 Ekim Çarşamba günü başlıyor.

Öykü ve roman yazmak isteyenler için 8 hafta süren uygulamalı atölye çalışması; yorum, bilgi ve paylaşım esaslıdır.

Oturum Tarihleri: 27 Ekim, 3-10-17-24 Kasım, 1-8-15 Aralık, Çarşamba Günleri
Saat: 20.00 – 22.00

Platform: Zoom

Atölye, ücretli ve kontenjanla sınırlıdır. Ön kayıt formunu doldurduktan sonra dernek yetkililerimiz detayları paylaşmak için sizinle iletişime geçecek. Atölyenin tamamına katılım sağlayan faydalanıcılara atölye sonunda katılım belgesi verilecek.

Atölye Programı

27 Ekim, 1. Hafta – Yaratıcılık, düş gücü, kurmaca metnin öğeleri.

3 Kasım, 2. Hafta – Metin çözümlemesiyle kurgu ve karakter çalışması. Öykü ve roman karşılaştırması.

10 Kasım, 3. Hafta – Metin çözümlemesiyle öykü yazma teknikleri. Zaman, mekan, atmosfer incelemesi.

17 Kasım, 4. Hafta – Yaratıcı yazma çalışması. Sözcüklerden bütüne yolculuk.

24 Kasım, 5. Hafta – Düşsel tasarım (1). Öykü çalışması. Değerlendirme, yönlendirme. Mekan-insan ilişkisi.

1 Aralık, 6. Hafta – Düşsel tasarım (2). Öykü çalışması. Değerlendirme, yönlendirme. Seslerin çağrıştırdığı.

8 Aralık, 7. Hafta – Düşsel tasarım (3). Öykü çalışması. Değerlendirme, yönlendirme. Fantastik-Bilim Kurgu-Büyülü Gerçeklik-Masal.

15 Aralık, 8. Hafta – Düşsel tasarım (4). Öykü çalışması. Değerlendirme, yönlendirme. Yol-Yolcu-Yolculuk.

Başvuru formu için>>>

Eğitmen Jale Sancak hakkında

Yazmaya şiirle başladı. Şiirleri seksenli yıllarda edebiyat dergilerinde, radyofonik oyunları ise TRT radyolarında yayımlandı. İstanbul Televizyonu’nda yayımlanan süreli yayın “Ömrüm Ömrüm” programında danışman ve metin yazarı olarak görev aldı. “Mırıl Mırıl Münevver” adlı öyküsü TV filmi olarak çekildi ve gösterime sunuldu. Açık Radyo’da kültür/sanat ve söyleşi programları hazırlayıp sundu.

İlk üç kitabı 1989 yılından itibaren Can Yayınları tarafından yayımlandı. Daha sonraki öyküleri Sel Yayıncılık, Doğan Kitap, Kırmızı Kedi yayınevleri tarafından kitaplaştırıldı.

2001 yılında Haldun Taner Öykü Ödülü ikinciliğine, 2014 yılında “Fırtına Takvimi” adlı romanıyla Duygu Asena Roman Ödülü’ne, son romanı “Uyanan Güzel” ise 2018 Attila İlhan Roman Ödülü’ne değer bulundu. Yapıtları Fince, Almanca ve Bulgarca dillerine çevrildi ve bu ülkelerde kitap olarak yayımlandı. Konuk yazar olarak Almanya’nın çeşitli kentlerinde edebiyat günlerine ve okumalarına katıldı.

Tiyatro oyunları da yazan Jale Sancak, 2015 yılında Tiyatro Kara Kutu’da yazdığı tek kişilik oyunu yönetti ve oynadı. Sait Faik’in öykülerinden oyunlaştırdığı “Bir İnsanı Sevmekle Başlar Her Şey” oyunu 2018-2021 tiyatro sezonunda Tiyatro Kara Kutu tarafından sahnelendi. 2020 yılında “Lodosla Gelen” öykü kitabıyla 2020 Antalya Muratpaşa Ödülleri’nde “Yılın En İyi Öykü Kitabı” ödülünü aldı.

Halen öykü, roman ve oyun türleri üzerine çalışmakta, bu alanlarda atölyeler düzenlemekte, edebiyat ve yazarlık eğitimleri vermektedir.

edebiyathaber.net (4 Ekim 2021)

Yorum yapın