“7. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri” kapsamında sinema atölyeleri başlıyor

Kasım 28, 2019

“7. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri” kapsamında sinema atölyeleri başlıyor

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından gerçekleştirilen “7. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri” kapsamında sinema atölyeleri başlıyor.

Öykü ve Senaryo Atölyesi (03 Aralık 2019 / 17.00-19.00)

Öyküleri Türk Sinemasının önemli yönetmenleri, Şerif Gören, Bilge Olgaç, Erden Kıral, Korhan Yurtsever tarafından sinemaya çekilen Türk Edebiyatının öykü ustası Osman Şahin tarafından verilecek.

Kısa Film Atölyesi (05 Aralık 2019 / 15.00-17.00)

Yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği ilk kısa filmi Son Bakışta Aşk’ı 1997 yılında yapan sonrasında 1999 yılında “ TRT Genç Sinemacılar”ın ortak yapımcılığıyla Meleğin Selamı adlı kısa filmi 35mm çeken, Alim Hoca ve Ömer Kavur’la Yola Çıkmak isimli belgesellerin, Peki Ya Londra ve Küçük Günahlar filmlerinin yönetmeni Rıza Kıraç verecek.

Semra Güzel Korver ile Belgesel Film Atölyesi 

(04 Aralık 2019 / 17.00-19.00)

Prodüktör ve yönetmen. 1992’den bu yana belgesel sinema alanında yapımcı, yönetmen, danışman olarak çalışmaktadır. Doktora yapan Korver’in iletişim ve belgesel alanında da akademik çalışmaları bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası festivallerde jüri üyelikleri ve ödülleri bulunan Korver festivallerde ve üniversitelerde  belgesel film atölyeleri gerçekleştirmektedir. Cine Dergi’deki Belgeselci köşesinde belgesele dair yazı ve röportajları ile yer almaktadır. Bir dönem başkanlığını yaptığı Belgesel Sinemacılar Birliğinin kurucu üyesi ve Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.

Animasyonda Karakter Üretim Süreçleri Atölyesini Özgül Gürbüz veriyor. (02 Aralık 2019 / 16.00 – 18.00)

10+ yıl kadar Animasyon endüstrisinde uzun metraj animasyon film, dizi ve bir çok reklam projesinin 3 boyutlu karakter üretiminde yer almıştır.

Bu süreçte bir yandan Özgül Gürbüz ‘ün yönetmenliğini yaptığı ve ekibiyle birlikte ürettiği bağımsız kısa animasyon filmleri bir çok yerel ve uluslararası festivalde ödül ve gösterim hakkı kazanarak izleyicisi ile buluşmuştur.

Son 2 yıldır ekip arkadaşları ile birlikte animasyon ve yeni medya alanında kendi girişimcilik ve sanatsal projelerini gerçekleştirmekte ve ilgili Üniversitelerde eğitim vermeye devam etmektedir.

Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi (06 Aralık 2019 / 17.30-19.30)

Bitirme tezi olarak ‘Behind The Camera’yı hazırlayan, bu çalışmayla 1986 yılında ‘Yılın Tv Yapımcısı Ödülü’nü alan, 1990’da New York’da kurduğu kendi yapım firması ile daha çok uluslararası kültürel belgesel filmler, TV programları, eğitici CD-ROM ve DVD’ler üretti dünya çapında belgeseller üreten Fehmi Gerçeker tarafından verilecek.

Filmlerden Örneklerle İran Sineması ( 07 Aralık 2019 / 16.00-18.00)

“Filmlerden Örneklerle İran Sineması” isimli atölye, sinema yazarı Rıza Oylum tarafından verilecek. Oylum, ülke sinemaları üstüne yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Farklı ülkelerin sinemaları üstüne yazdığı kitapların  son halkası İran Sineması. Oylum, atölyede; İran sinemasının yönetmenlerini, filmlerini ve İran sinemasındaki hakim temaları ele alacak. Farklı filmlerden bölümler göstererek bu sahneler üzerinden, atölyeye katılanları İran sinemasının imgelerine doğru bir yolculuğa çıkaracak.

Adres : SETEM : Asmalımescit Mah. Asmalımescit Cad. No:3 K.2 D.4 Beyoğlu/İSTANBUL

edebiyathaber.net (28 Kasım 2019)

Yorum yapın