Gülten Dayıoğlu Vakfı İlk Gençlik Romanı ödülünü alan “Mavi Yıldız” raflarda

Kasım 28, 2019

Gülten Dayıoğlu Vakfı İlk Gençlik Romanı ödülünü alan “Mavi Yıldız” raflarda

Dilge Güney’in “Mavi Yıldız”adlı romanı, 12 ve üzeri yaş grubu için Altın Kitaplar etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“2018 Gülten Dayıoğlu Vakfı İlk Gençlik Romanı ödülü”

Dünya, yeryüzündeki yaşamı sona erdireceği söylenen Mavi Yıldız isimli kuyruklu yıldız haberiyle karışmıştır. Bir kısım insan gizlice Mars’a doğru yola çıkarken geri kalanlar panik hâlindedir.

Mars yolcularından Sonsuz’un bindiği uzay gemisi Kauai-004’ün kalkışı son anda ertelenir. Babası Nuno ve gemideki diğer yolcularla birlikte Pahana’ya yerleşen Sonsuz, yapay zekâ ile yönetilen bu küçük yerleşim alanında Can’la tanışır ve Mavi Yıldız’ın peşine düşer. Acaba bu kuyruklu yıldız insanlığın sonunu getirecek bir felaket midir yoksa insanlık tarihinde açılacak yeni bir sayfa mı?

Mavi Yıldız, ancak distopik bir gelecekte yaşanabilecek olan insan-yapay zekâ ilişkisini şaşırtıcı bir kurgu ve soluk soluğa bir heyecanla harmanlayarak okuru sıra dışı bir serüvene tanık ediyor.

YAZAR HAKKINDA

1980 senesinde doğdu. Sekiz yaşında öykü yazmaya başladı ve öğrencilik hayatı boyunca yazmayı hiç bırakmadı. 2003 senesinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2008 senesinde oğlu dünyaya geldikten sonra, çocuk ve gençlik kitaplarının büyüsüne kapıldı. Böylelikle çocuklar ve gençler için yazmaya başladı. 2015 senesinde ilk kitabı yayımlandı. İzmir’de yaşıyor. Araştırma yapmayı seviyor. Özellikle yıldızlar, uzay ve evrenin sırları ilgisini çekiyor. Dünya mitolojilerine ilgi duyuyor. 2018 senesinde başladığı Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Açık öğretim Önlisans Programına devam ediyor.

edebiyathaber.net (28 Kasım 2019)

Yorum yapın