“Harold ve Mor Tebeşir” dizisi artık tüm kitaplarıyla Can Çocuk raflarında

Kasım 25, 2021

“Harold ve Mor Tebeşir” dizisi artık tüm kitaplarıyla Can Çocuk raflarında

Crockett Johnson’ın yazıp resimlediği “Harold ve Mor Tebeşir” dizisinin son 3 kitabı, 4 ve üzeri yaş grubu için Mahir Ünsal Eriş çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dünya çapında geniş okur kitlelerine ulaşmış Harold ve Mor Tebeşir, hız kesmeden tüm kitaplarıyla Türkiye’de okurla buluşuyor. Seriye ait son üç kitap daha bu haftadan itibaren tüm kitapçılarda! 

Harold Kuzey Kutbu’nda

Harold’ın bir Noel ağacına, Noel Baba’nın da Harold’ın yardımına ihtiyacı vardır. Noel Baba’yı ve kocaman oyuncak çuvalını bütün gece taşıyacak neşeli ren geyiklerini çizmek Harold’a düşer.
 
Harold Kuzey Kutbu’nda, eğlenceli ve yaratıcı dokunuşlarıyla unutulmaz bir kış macerası!

Harold’ın Odasına Bir Resim

Odasının duvarına asmak için bir resim isteyen Harold, mor tebeşirini alır ve yepyeni bir dünya yaratmaya koyulur. Fakat Harold birden çok küçüldüğünü fark eder; artık bir papatyanın yarısı kadar küçüktür!

Şimdi yalnızca çok zeki bir ressam eve dönüş yolunu bulabilir.

Harold‘ın Sirki

Harold bir gece kendini bir sirkte bulur. Mor tebeşiriyle ipte yürüyüşe çıkan Harold, bütün cambazlardan da yüksektedir. Aslanlar, filler ve palyaçolarla dolu bu sirkte Harold’ı heyecanlı bir macera beklemektedir.
 
Hayal gücü kuvvetli her çocuğun kitaplığında bulunması gereken bir kitap.

Sürprizlerle dolu ”Harold” serisi, hayal gücümüzün bizleri ne kadar uzağa götürebileceğinin en güzel örneği!

“Odamın duvarına bir resim istiyorum,’ dedi Harold.
 
Mor tebeşiriyle bir ev çizdi. Sonra birkaç ev daha.
 
İşte şimdi bir kasaba olmuştu. Çok uzaktaydı.

Harold formunun zirvesinde!” – New York Times
 
Harold bir başyapıt.” – Maurice Sendak

Crockett Johnson

1906’da New York’ta dünyaya gelen Amerikalı karikatürist ve çocuk kitapları illüstratörü Crockett Johnson’ın asıl adı David Johnson Leisk’tir. Yaşamı boyunca yirmiden fazla çocuk kitabı yazıp resimledi. Küçük Harold’ın maceralarını konu alan altı kitaplık dizinin ilk kitabı Harold ve Mor Tebeşir‘le çok ses getirdi. Yirminci yüzyılın en etkileyici bant karikatürlerinden Barnaby’nin de yaratıcısıdır.

edebiyathaber.net (25 Kasım 2021)

Yorum yapın