“Filmlerle yaşayanların dergisi” Altyazı yenileniyor

Kasım 12, 2020

“Filmlerle yaşayanların dergisi” Altyazı yenileniyor

2021’de 20. yaşını kutlamaya hazırlanan “filmlerle yaşayanların dergisi” Altyazı çevrimiçi yayınlarını yeniliyor ve zenginleştiriyor. Pandemi sırasında matbu yayıncılığa ara veren dergi, yoluna yenilenen web sitesi ve e-dergi formatıyla devam edecek.

Yayın hayatına Eylül 2001’de başlayan ve 200’ün üzerinde matbu yayın çıkaran Altyazı Sinema Dergisi, yoluna e-dergi formatında devam ediyor. 201. sayısından itibaren okuyucu dostu yepyeni bir e-dergi formatıyla çevrimiçi dergicilik anlayışına yeni bir soluk getiren Altyazı’ya, dijital abonelik sisteminden ulaşılabiliyor. Okuyucuların altyazi.net üzerinden satın alabileceği abonelik paketleriyle kullanıcılar derginin son sayısının yanında eski sayıların da bir kısmına ulaşabiliyor. Her ay farklı bir temanın etrafında şekillendirilen kapsamlı dosyalara yer veren dergide, önümüzdeki süreçte sinemalarda ve dijital platformlarda gösterilen filmlere dair özgün içerikler ve yeni köşeler de yer alacak.

Kapak Konusu: Renklerin Sineması

Altyazı’nın 201. sayısının dosya konusu ‘Renklerin Sineması’. Dergi yazarları sessiz sinema yıllarının renklendirme uygulamalarından farklı dönemlerde çekilmiş kara film örneklerine, Avrupa sanat sineması klasiklerinden Amerikan bağımsızlarına pek çok farklı türe, döneme ve akıma odaklanarak sinemada ışığın, gölgenin, parlak renklerin ve siyah-beyazın farklı kullanımlarını inceliyor. Dosya kapsamında derinlemesine analiz edilen filmler arasında Dario Argento’nun korku başyapıtı Suspiria, Akira Kurosawa’nın rengârenk samuray filmi Kagemusha, Nicolas Roeg’un dehşet verici Karanlığın Gölgesinde‘si, Krzysztof Kieslowski’nin muhteşem Renk Üçlemesi ve daha niceleri yer alıyor.

Altyazı’nın 200. Özel Sayısı Yakında Bayilerde

Pandemi nedeniyle periyodik matbu yayınını durduran Altyazı, basılı dergileri özleyen okurlarını da unutmuyor. Altyazı bundan sonra uzun süre bayilerde kalacak özel sayılarla takipçilerinin Altyazı arşivlerine yeni katkılar sunacak. Derginin sinema tarihine özgün bir bakış açısıyla yaklaşan 200. özel sayısı çok yakında raflardaki yerini alacak.

edebiyathaber.net (12 Kasım 2020)

Yorum yapın