Epsilon Yayınevi kasım ayında zengin bir seçki yayımladı

Aralık 2, 2022

Epsilon Yayınevi kasım ayında zengin bir seçki yayımladı

Epsilon Yayınevi, Kasım 2022’de yerli ve yabancı edebiyattan sürükleyici romanlar, resimli çocuk kitapları, çizgi romanlarla birlikte psikoloji, eğitim, sanat tarihi ve araştırma alanında önemli çalışmalardan oluşan çok geniş bir kitap seçkisini okurlarla buluşturdu.

Tanıtım bülteninden

Skandar ve Unicorn Hırsızı

A.F. Steadman 

Skandar Smith’in en büyük hayali, Anakara’daki hayatını geride bırakıp herkesten gizlenen unicornların yaşadığı Ada’ya binici olarak kabul edilmekti. Bu yüzden uzun yıllar boyunca tek bir sınav için çalıştı: Kuluçkahane sınavı!

Bu zorlu sınavı geçerse Ada’ya gidip özel bir binici olacak, onu bekleyen unicornuyla bağ kurabilecek ve element sihrini kullanabilecekti. Ne var ki sınav günü gelip çattığında işler Skandar’ın umduğu gibi gitmedi. Unicornlara ve geleceğe dair tüm umutları tükendiği sırada evlerine gelen gizemli bir kadın, onu Ada’ya davet etti.

Orada bir yandan eski okulundakilere hiç benzemeyen arkadaşlar edinecek, bir yandan da destansı gökyüzü savaşları, tehlikeli uçuşlar ve kıyasıya rekabetle dolu yepyeni bir dünya keşfedecekti. Ancak Skandar’ın henüz bilmediği büyük bir sır vardı ve açığa çıkarsa bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı.

Unicornlar daha önce hiç anlatılmamış destansı hikâyeleriyle bu kitapta hayat buluyor. Sıradışı kahramanlar, unutulmaz dostluklar, görkemli element sihirleri ve nefes kesici yarışlarla dolu bir maceraya hazır mısınız?

Angeliki ile Mehmet 1

Yasemin Özek

İstanbul’da, Beyoğlu’nda, Balık Pazarı’nda bir ciğercinin oğlu ile bir meyhanecinin kızı idi onlar. Karşılıklı dükkânlarda çalışıyorlardı, babaları da yıllardır aynı sokağın esnafı… İki gencin birbirlerini görüp âşık olması, güzel bir hikâyenin başlangıcı olabilir her şey mutlu mesut ilerleyebilirdi…

Biri Türk biri Rum olmasaydı… Sene, 1970 olmasaydı…

Zamanın ruhunun kıydığı sevdalardan birine dönüşmek üzereydi Angeliki ile Mehmet’in aşkı… Önce gizlemeyi denediler, sonra şarkılarla beslediler hasretlerini… Ama bir gün… O büyük yangının kıvılcımı düştü aralarına, hayallerinin dekoru paramparça olana dek de bırakmadı peşlerini.

Bazı aşkları bitirmeye çalışır herkes, neden olduğunu bile bilmeden sırf öyle olması gerektiğini öğrendikleri için… Bir tek âşıklar savunur bunun karşı konulamaz bir his olduğunu. Sonra bir ağızdan söylerler o şarkıyı… “Bu böyle yarım kalmayacak…”

Bu Böyle Yarım Kalmayacak – Angeliki ile Mehmet 2

Yasemin Özek

Aşk bir mücadele işi; araya giren yılların, yolların, ellerin ve kuralların taraf olduğu bir savaşta…

“Silemezler gönlümden, ne aşkını ne seni…” diye diye savaşıyor sevdalılar. Uzaklık da, hasret de bir yangın, kimin ne kadar yandığını da kimse bilmiyor üstelik; diğeri bile… Bu bilinmezlik içinde, “Bir ihtimal daha var…” diyesi geliyor ayrılanın da, hemen araya giriyorlar etraftan, “Tek sen misin ayrılan, üzüldüğün şeye bak…” 

Gitmenin de kalmanın da zor olduğu yerde en zoru buluşmak… Tut ki inat ettin tut ki kavuştun, bakalım bulduğun kişi bıraktığın kişi mi? 

Angeliki ile Mehmet’in sevdası sınırlara inat sürüyor… Sürüyor da kendilerinin ve aşklarının önüne geçecek büyüklükte engeller karşısında ne kadar ayakta kalabilecek? O son şarkıyı, birlikte mi yoksa ayrı ayrı mı söyleyecekler… “Seni ben unutmak istemedim ki, uzayan yollara neden inandın…”

İyi Kız, Kötü Son

Holly Jackson

Uluslararası çoksatan İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi devam ediyor. İyi Kız, Kötü Son’da daha fazla karanlık sır gün yüzüne çıkıyor…

Pip, yaşadığı kasabada yıllar önce işlenen cinayeti çözdüğü araştırmasının ardından bir daha asla böyle işlere bulaşmamaya karar verir. Ancak bu kararı, araştırması sırasında başından geçenleri anlattığı bir polisiye podcast’i hazırlamasına engel olmaz. Kendini suç vakalarının tam orta yerine atmadan, onları sadece anlatmakla yetinerek geçirdiği vakit hoşuna gitmiştir.

Derken o cinayetin yıldönümünde kasabada bir kayıp vakası yaşanır. Anma töreninde neredeyse tüm kasabalıların gördüğü Jamie Reynolds bir anda sırra kadem basmıştır. Jamie’nin ailesi Pip’ten yardım ister. Bu isteği reddedemeyen Pip yeni bir araştırmanın içinde bulur kendini. Araştırdıkça da kasabanın karanlık sırlarıyla yüzleşir. Çok geç olmadan Jamie’yi bulabilecek midir? Peki ya kendisi? Bu olayı çözdükten sonra hâlâ güvende sayılabilecek midir?

Tablodaki Kadın – Sanat Tarihinin Kitap Tutkunu Kadınları

Asuman Kafaoğlu-Büke

“Kadınların yüzyıllar boyunca gezmeleri, kendi başlarına maceraya atılmaları, zekâ ve yeteneklerini gösterecek işlerde çalışmaları toplumsal olarak engellendiği içindir ki, dinledikleri ve okudukları hikâyeler onlar için çok önemli olmuştur. Ancak bu şekilde zihinsel yolculuklara çıkabilir, görmedikleri dünya hakkında bilgi edinebilirlerdi. İşte tam da bu yüzden kadın ile kitap arasında çok özel, hatta büyülü bir bağ olduğunu düşünmeden edemem.

Ressamlar öteden beri kitap okuyanları, özellikle de kitap okuyan kadınları resmetmeyi sevmişler. Her kitabın farklı mimikler ve duruşla okunduğunu izlemek, ayrıca bir düşünme nedeni olmuş ressamlara. Bizler de okuyan kadınların resimlerine baktığımızda, kim oldukları, ne okudukları ve nasıl okudukları hakkında bilgi edinebiliriz çünkü okunan metin bir şekilde bedene yansır: Merak, dikkat, heyecan, hüzün ya da sıkıntı izlerini görebiliriz. Okuma eylemi üzerine yoğunlaşmak ayrıca bize kitabın yüzyıllar içinde nasıl farklı şekillere büründüğünü de gösterir.

Sanat tarihi bilgim sınırlı olduğu için, bu kitapta yer alan resimlere sanatsal değerleri ya da teknikleri açısından değil, basılı kitabın tarihini yansıtmaları açısından baktım. Anlayacağınız, bu klasik bir sanat tarihi ya da sanat eleştirisi kitabı değil, sadece resimlere hayranlıkla bakan, gördüklerini paylaşmaktan zevk alan birinin denemeleri…”

–Asuman Kafaoğlu-Büke

İtiraf

Colleen Hoover

Goodreads Yılın En İyi Aşk Romanı

New York Times çoksatan yazarı Colleen Hoover’dan muhteşem bir roman daha…

Aşk uğruna her şeyi riske atanların, gerçekle yalan arasında kalbinin sesini bulanların hikâyesi… 

Yirmi bir yaşındaki Auburn Reed, hayatta değer verdiği ne varsa çoktan kaybetmiştir. Hayatını yeniden kurma mücadelesinde önemli bir amaç edinir ve bu mücadelede hataya yer yoktur. Ama iş bulmak için gittiği Dallas stüdyosunda, orada çalışan ressam Owen Gentry’nin çekiciliği karşısında kayıtsız kalamayacağını hesaba katmamıştır.

Auburn bir kez olsun kalbinin sesini dinleyip bu genç ressama duyduğu aşka kapılmak istese de Owen’ın sakladığı bir sır buna izin vermez. Onun karanlık geçmişi, Aurbun’ün değer verdiği her şeyi yok edecek güçtedir. Hayatını geri kazanmak için bu genç ressamdan kurtulması gerekir. Peki, Auburn bunu başarabilecek mi?

Owen’ın ise bu ilişkiyi kurtarmak için tek yapması gereken bir itiraf… Ama bu itiraf, esas günahından çok daha yıkıcı.

“Hoover, aşka ikinci şans verdiği hikâyesinde kalbinizin en derinine dokunuyor.” 

– Booklist

“Colleen Hoover yine bayılacağınız bir roman sunuyor. Şaşırtan, gülümsemenizi sağlayan ve hüzünlendiren bir roman…” 

–Vilma’s Book Blog

Miras Oyunları

Jennifer Lynn Barnes

O, yokluktan geliyordu. Onlarsa her şeye sahipti. Oyun başlasın!

GOODREADS OKUR ÖDÜLÜ ADAYI

New York Times Çoksatanlar Listesi’nin bir numarası Jennifer Lynn Barnes’tan özellikle genç yetişkinlerin soluk soluğa okuyacağı bir gizem ve gerilim romanı!

Hem çalışıp hem okuyan Avery Grambs kendine iyi bir gelecek kurmak istiyordu ve bunun için elinden geleni yapmaya kararlıydı. Liseyi bitirecek, üniversitede istediği bölümü okuyacak ve mezun olacağı güne kadar hayatta kalmayı başaracaktı. Ancak ünlü milyarder Tobias Hawthorne ölümünün ardından ona neredeyse tüm servetini milyarlarca dolarlık tüm servetini bıraktığında hayatı hiç beklenmedik bir şekilde değişti. Avery bir anda dünyanın en zengin gençlerinden biri ve en şanslı insanı olmuştu. Tüm gözler artık onun üzerindeydi. Peki ama hiç tanımadığı bir adam ona neden böyle bir miras bırakmıştı? Mirası alması için ise tek bir şart vardı: Avery bir yıl boyunca muhteşem Hawthorne Malikânesi’nde yaşamak zorundaydı.

Bu dillere destan malikânenin her yeri özel mesajlarla, kodlarla, şifrelerle ve karanlık aile sırlarıyla doluydu. Avery için en büyük sürpriz ise mirasın hiç tanımadıkları biri tarafından ellerinden alınmasına öfkelenen Hawthorne’un torunlarıydı. Onlar sınırsız olanaklarla büyümüş, son derece zeki, çekici ve sıra dışı çocuklardı. Bu tehlikelerle dolu görkemli dünyaya adım atan Avery’nin çözmesi gereken gizemler vardı. Tabii hayatta kalmayı başarabilirse!

Saftirik Greg’in Günlüğü 17 – Pis Kokulu Şarkılar

Jeff Kinney

275 Milyondan Fazla Sattı!

Greg Heffley, şöhrete ve zafere giden yolun bazı zorlu sınavlardan geçtiğini keşfediyor.

Kardeşi Rodrick bir müzik grubu kuruyor ve bu grubun ismi hiç de normal grupların ismine benzemiyor: Çünkü adını Böklü Beğz koyuyor, şarkıları da buram buram pis kokuyor. Bu Böklü Beğz’in adı dışında birçok sorun daha ortaya çıkıyor. Geç saatlere kadar provalar, ücretsiz konserler, grup üyeleri arasındaki kavgalar ve para sıkıntıları tüm grubu oldukça zorluyor.

Greg, Böklü Beğz’in bir efsaneye dönüşmesine yardım edebilecek mi? Yoksa Böklü Beğz’in ismi unutulup gidecek ve yıldızı parlamadan hızla sönecek mi?

Çocuk Gelişimi İçin Derleme Toplama Eğitimi

Nagisa Tatsumi

“Büyüleyici bir kitap… Hayattan Keyif Almak İçin At Kurtul Ferahla’yı yazmamda bana ilham kaynağı oldu.” 

−Marie Kondo

“Bu kitabın, çocuğunuza sadece ‘temiz ve düzenli bir oda’ sağlamasını değil, aynı zamanda hayatında cesur ve mutlu bir şekilde ilerleme gücünü de vermesi konusunda yardımcı olacağını umuyorum.” 

“Etrafı topla!” Hiçbir etkisi olmayacağını çok iyi bilerek bu cümleyi kaç kez çocuklarınıza söylediniz? Çocuklar “etrafı toplama”nın ne demek olduğunu bilmezler ve kendi kendilerine bunu öğrenemezler. Bu kitap, çocuğunuza derleme ve toplama eğitimini nasıl aktaracağınızı ele alıyor. Çocuklara kendi alanını ve ortak alanları düzene sokarak nesnelerle sağlıklı bir ilişki kurmayı, alanını özgürce yaşamayı ve başkalarının özgürlüğüne saygı duymayı öğretiyor.

Farklı yaşlara özel tavsiyeleriyle Nagisa Tatsumi’den Çocuk Gelişimi İçin Derleme Toplama Eğitimi düzenli ve mutlu çocuklar yetiştirmek için günlük hayatta kullanılabilecek pratik bir rehber.

Dünya İşte Böyle Yönetilir – Küresel Gücün Gizli 22 Stratejisi

Pedro Baños

“Merdiveni Devirmek”, “Şampanya Kadehleri Kulesi”, “Katır ve Eyer Çantaları” gibi sıradışı başlıklarıyla Dünya İşte Böyle Yönetilir yüzyıllar boyunca ülkelerin güçlerini koruyup güçlendirmek için uyguladıkları manipülasyon stratejilerinin açıklayıcı bir analizi.

Küresel siyasetten daha insafsız bir şey var mı? Avrupa, Rusya, Çin, Kore, Suriye, Ortadoğu… Nereye bakarsanız bakın, küresel jeopolitik güç oyunları çağında yaşadığımızı göreceksiniz. Pedro Baños, bu kitapta bizi ülkeler arasındaki bu egemenlik oyunlarının bilinmeyenlerine götürüyor.

İttifaklar, manipülasyon, rekabet, psikolojik savaş… Baños, bahislerin yüksek olduğu bu oyunu, uluslararası alanda nasıl hareket edileceğine ve nasıl etki yaratılacağına dair 22 evrensel kuralla ifade ediyor. 

Stratejik gücün gerçekte nasıl işlediğinin sırlarına dair son derece sürükleyici bir yol haritası.

“Baños bize bilmediğimiz veya tahmin etmediğimiz bir şey söylemiyor, ancak hepsini şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklıyor, belgeliyor ve özetliyor. Dünya İşte Böyle Yönetilir, roman gibi soluksuz okunacak bir eser.”

–Ima Sanchís

İneklerin Gücü – Yeni ve Tuhaf Bir Dünya

Obert Skye

Toplum güvenliği tehlikede olabilir; ortaokul yine de devam ediyor. İnek Tip ve arkadaşlarının arasına katılın! Domates gibi kızarmasıyla ünlü Owen, kodlama ustası Xennitopher ve parlak zekâlı Mindy… Hepsi de zorbalıktan bıkmış ve artık bir şeyler yapmaya kararlı. Birer süper kahraman olabilecekler mi dersiniz?

Jim Reaper – Bazoom! Operasyonu

Yazar: Rachel Delahaye, Resimleyen: Jamie Littler

“Komik mi? Sadece komik mi yani? Gülmekten gözlerim yaşardı!”

– Jonathan Meres

Jim Wimple için artık eski ve ayaktan ittirmeli Scooter’ının yerine çok havalı ve hızlı bir Bazoom! almanın zamanı gelmişti. Ancak Bazoom! için ailesini ikna etmesi gerekiyordu. Arkadaşı Will Maggot ile yazdığı İkna Mektubu’nu babasının muhasebe ofisine ulaştıracak ve böylece ailesinin ona bir Bazoom! almasını sağlayabilecekti.

Ancak Bazoom! Operasyonu umduğu gibi gidecek miydi? Peki ya babası? O gerçekten ne iş yapıyordu?

Jim ve Will’in macerasına tanık olmaya hazır mısınız?

Kızıl Gece

Durumavii

İçimde yine aynı kıpırtıyı hissettim. Bedenimde nasıl yer ettiğini bilmediğim bir bebekle, kızıl bir evrendeydim.

“Yardım edin! Biri bize yardım etsin!” Ormanın karanlığında yalpalayan adımlarım yüzünden güçlükle ayakta tuttuğum bedenim büyük bir ağaca çarptı. Kendimi sırtüstü yerde bulduğum an gözlerim korkuyla açıldı. Çaptığım şey ağaç değil, bir yabancının sert gövdesiydi.

“S… Sen…” Büyük avucunu önümde açtı. “Yardım istiyordun, değil mi?” Sesinin bir rengi olsaydı, bu kesinlikle siyah olurdu. Sesi, şavkı kırık bir siyahtan ibaretti. Titreyen elimi soğuk avucuna bırakırken üzerime eğilen çehresi bir an için karanlıktan sıyrıldı. Kısık bakan safir mavisi gözlerini müthiş bir tehlike ele geçirmişti.

O, peşimdeki yangın değil, ateşin ta kendisiydi…

Korku İklimi

Fred Vargas

Denizlerin adamı Başkomiser Adamsberg, o acımasız nisan ayında, ardında gizemli bir giyotin işareti bırakan ancak kimliğini gizlemek için tüm önlemleri alan gölge bir katilin peşine düşer. Katil, bıraktığı izleri yok etmektense yanıltıcı ipuçlarıyla dedektifleri oyalamayı amaçlayan hünerli bir zanlıdır. Başkomiser Adamsberg, katman katman yayılan bir sis bulutunun içinde kaybolduklarının farkındadır. Katilin tuzaklarından kurtulmak için katilin peşine değil, sezgilerinin ona gösterdiği hedefin peşine düşer: İzlanda’nın ücra Tilki Adası’nda krallığını kurmuş yarı ölü canavar Afturganga.

O sırada başkomiserin en güvendiği iki yardımcısı Danglard ve Retancourt aklın yolunu izlemeyi tercih eder: Fransız Devrimi sırasında Terör Dönemi’nin kurucusu Robespierre’e adanmış bir derneğin büyük meclisine sinmiş korku iklimine kendilerini kaptırırlar. 

Katilin binbir kılığa girerek ve sahte ipuçları bırakarak gizlendiği kapkara bir ormanda, izleyecek bir patika bile bulamayan dedektiflerin her birinin ayrı yöne dağıldığı bu karmakarışık cinayet silsilesini kim, hangi yöntemle sonlandıracak?

Kuz: Hedef Serisi 2

Buse Kudun

Yağmur, o karlı gecede yalnızca kalbinden değil, kendinden bir parçayı da geride bıraktı. Artık kimsesiz ve çaresizce tanımadığı bir adamın mabedinde kalmak zorundaydı. Küllerinden doğacağını sanıyordu ancak yaklaşan fırtınadan haberi yoktu.

Karanlık bir adam, onu tehlikeli bir oyunun içine sürüklediğinde hedefin kendisi olmadığını anladı. Hedef Kuz’du ve ona sahip olmak isteyen beş azılı ortak vardı. Kaçmak imkânsız, teslim olmak düşünülemezdi. Öyleyse yapılması gerekeni yapacak, hayatının iplerini eline alacaktı. Fakat saklandığı maskelerin ardında unutmayı tercih ettiği geçmişi yakasını asla bırakmayacaktı. 

Şimdi matruşkaların içine saklanmayan ufak bir kâğıdın peşindelerdi. Onlarca kişinin hayatı o kâğıdın üzerine karalanmış birkaç parça söze tabiydi. Onu zamanında bulmak iki düşmanın görevi oldu. Düşmanlar birbirlerini ilk kez tanıyorken, bazıları ölmeyi hak ediyordu. 

“Çözüm ve sorun tek bir bedende, kanlı canlı karşımızdaydı artık. Ailesiyle veya canıyla tehdit edemeyeceğimiz bu hedefi ele geçirmek herkesten daha zor olacaktı.”

Natalie – Kırık Kalpler ve Kurbağa Yağmurları

Maria Scrivan

Tüm Dünyada Yüz Binlerce Okurun Gönlüne Taht Kuran Natalie, İlk Macerasıyla Nihayet Aramızda! 

Arkadaş olabilmek hiç kolay değil, üstüne üstlük, kaybetmesi de çok üzücü!

Natalie kendini hiçbir zaman yeterince atletik, tarz ya da yetenekli hissetmedi. Bu nedenle ortaokula başladığı ilk gün, işlerin düşündüğünden de zor olacağını biliyordu. Sonuçta en iyi arkadaşı Lily için bile yeterince havalı değildi artık! Ansızın kaybettiği en iyi dostunu yeniden kazanmak için uğraşıp tahmin ettiğinden de büyük bir maceraya atılırken, yol boyunca kendisi ve yetenekleri hakkında onlarca yeni şey öğreneceğinden habersiz…

Natalie bu yolculukta kim olmadığından çok kim olduğuna odaklanırsa fazlasıyla YETERLİ olduğunu keşfedebilecek. Okurları olarak bize düşense onu ve renkli dünyasını yakından tanıyabilme mutluluğu olacak!

Profesör Chandra Mutluluğunu Arıyor

Rajeev Balasubramanyam

Profesör Chandra, karmaşık problemleri çözmede uzmandır. Çözemediği bir

şey varsa o da “mutluluğun” sırrıdır. 

Başarılı, yetkin ve bilgili bir profesör bu hayattan başka ne isteyebilir ki? Chandra, iş hayatında çok başarılı bir profesördür. Fakat aynı şeyi aile hayatı için söylemek oldukça güç. Kaçırdığı Nobel ödülü, geçirdiği kaza, ailevi sıkıntıları onu bir yolculuğa çıkmaya zorlar. Mutluluğu aramaya çıkan Chandra’nın hikâyesi, kalpleri ısıtacak ve okuyan herkesin içinde saklı kalan duygulara dokunacak.

Baştan sona güldürürken düşündüren, kendinizi terapi seansında gibi hissedeceğiniz, bir solukta okuyacağınız bir eser.

Riot Biraderler 1: Keskin Nişancı, Eğlenceli Külot ve Hayatın Sırrı

Yazar: Mary Amato, Resimleyen: Ethan Long

Riot Biraderler Kural 1: Her gün heyecan verici bir şey yap!

Bu kolay bir iş değil, ancak Wilbur ve Orville Riot bu meydan okumaya hazır. Bir banka soyguncusunu yakalamak, evi temizlerken gizli bir hazine bulmak ya da kötü bir kralı tahtından etmek… Bunlar Riot Biraderler için günlük heyecanlardan ibaret!

Riot Biraderler zeki, yetenekli ve kesinlikle çok komikler! Hmm… Kabul edelim, bazen de çok sinir bozucu olabilirler. Maceralara atılırlar, oyunlar uydururlar ve bunlar olurken tüm aksaklıklara rağmen her zaman sonunda zirveye çıkarlar.

Riot Biraderlerin kısa hikâyeleri, uyumadan önce keyifli bir okuma serüveni sunar. Ama yine de dikkatli ol! Eğlenceli Külot veya Kızartma Tavası Oyunu oynayarak bütün gece uyanık kalmak isteyebilirsin.

Riot Biraderler 2: Tükürüklü ve Tehlikeli

Yazar: Mary Amato, Resimleyen: Ethan Long

Orville ve Wilbur Riot hiçbir zaman maceradan uzak kalamaz ve Riot Biraderlerin on beşinci kuralı bellidir: Aynı görevi iki defa yapamazsın! 

Şimdi daha fazla oyun, daha fazla görev ve daha fazla eğlence ile yeniden aramızdalar. Bir gün acımasız suçluların peşine düşen birer casus olurlarken, ertesi gün film yıldızı olurlar. Ama ister GÜLE GÜLE BÖCÜK oynarken böcekleri fırlatsınlar, ister “G”EĞİŞİM “D”ÜNÜ için akla gelebilecek her şeyi değiştirsinler… Değişmeyen tek bir şey var! O da Riot Biraderleri hiçbir zaman yapacak bir şeyleri yokken bulamayacağınızdır! Sonuçta, onların da dediği gibi…

Kötü bir gün ağız kokusu gibidir. Bu konuda bir şey yapmazsan daha da kötüleşir.

Tuhaf Bir Tehlike

Jeff VanderMeer

Çoksatan Southern Reach Üçlemesi’nin yazarı

JONATHAN LAMBSHED’İN TALİHSİZ MACERALARI

Tuhaf Bir Tehlike, dünyayı korkunç ve bilinmeyen bir tehditten korumak için arayışa çıkmış üç arkadaşın baş döndürücü destanını anlatıyor. Nebula ödüllü ve New York Times’ın en çok satan Yok Oluş kitabının yazarı Jeff VanderMeer’in kaleminden…

Jonathan Lambshead, merhum büyükbabasının miras bıraktığı ve acayip şeylerle ağzına kadar dolu olan malikâneyi devralabilmek için her şeyi kataloglamalıdır. İki okul arkadaşının da yardımıyla kolları sıvadıklarında, kısa süre içinde evin tuhaflıklardan çok daha fazlasıyla dolu olduğunu keşfederler: Ev, Aurora adlı bir alternatif dünyaya dair ipuçları içeriyordur. Konuşan hayvanlarla (ve sebzelerle) dolu, Avrupa’nın sürreal bir ayna aksi gibi duran bu versiyonda, kötü şöhretli İngiliz okültist Aleister Crowley, büyüyle her tarafı yakıp yıkmakta, tüm dünyaya bir kaos yaymaktadır.

Düşmanlardan daha öngörülemez müttefiklerle karşılaştıkça bir oraya bir buraya sürüklenen Jonathan, dünyamızı Aurora’dan ayrı tutmaya adanmış gizli bir topluluğun üyesi olduğunu keşfeder. Her keşif kaderinin ve geçmişinin yapbozuna dair ona bir parça daha vermektedir. Jonathan ve arkadaşları, kötülüğün peşinde ölümcül arayışlarına devam ederken kötülük de onların peşine düşmüştür.

Wonder Woman – Fırtınayla Savrulan

Yazar: Laurie Halse Anderson, İllüstrasyon: Leila Del Duca

New York Times Çoksatan Yazarı 

“Laurie Halse Anderson, her zamanki kıvrak zekâsı, bilgeliği ve sosyal adaletsizlik sorunlarına doğrudan yaklaşımıyla karşımıza hiç görmediğimiz bir Diana Prince çıkarıyor.” 

–Nic Stone

New York Times çoksatan yazarı Laurie Halse Anderson ve çizer Leila del Duca, Wonder Woman’ın kökenini hayal ederek mülteci sorununun, genç eylemci deneyimlerinin ve değişim yaratma gücünün öyküsünü baştan yazıyor.

Themyscira Prensesi Diana, on altıncı yaş gününde yeni başlangıçlar yapacağına ve savaşçı Amazon kabilesine kabul edileceğine inanıyordu. Ancak mültecilerle dolu birkaç sal kendi adalarını dış dünyadan ayıran kalkanı geçince kutlamalar yarıda kesilir. Diana yabancıları güvenli bir yere götürmek için Amazonlara baş kaldırınca kendini fırtınalı denizlerde bulur. O güne kadar bildiği her şeyden uzakta, kendisi de yabancı topraklarda bir mülteci olmuştur.

Diana hayatında ilk kez Themyscira’nın ötesinde; hayatında görmediği kadar tehlike ve adaletsizlikle dolu bir dünyada hayatta kalmak zorundadır. Gün, yeni mücadeleler ve yeni dostlar arasında yerini bulma, Amazon olmanın ve fark yaratmanın anlamını yeniden yazma günüdür.

Wonder Woman: Fırtınayla Savrulan bir büyüme, gücünü keşfetme, adalet için savaşma ve yerini bulma öyküsü.

Yeni Çocuk

Elif Gaye Çanakçı

Hayatında her şey yolundaydı. Çok sevdiği bir ailesi vardı. Belki bir kız kardeşi olsa daha mutlu olabilirdi. Ama olsun, yine de ailesinden memnundu.

Okulunu seviyordu. Tabii bir insan okulunu ne kadar sevebilirse o kadar… En azından dersleri fena sayılmazdı. Arkadaşları da bazen çekilmez olsalar da genel olarak iyi insanlardı. Hayatında eksik olan tek bir şey vardı, o da aşk.

Peki aşkı bulabilecek miydi? Yoksa aşk mı onu bulacaktı?

Zihnin Mekanizması

Edward De Bono

Hafızayı ve Yaratıcı Potansiyeli Güçlendirmek İçin Zihnin Nasıl Çalıştığını Anlamak

Zihnin Mekanizması adlı çalışmasında Edward de Bono, zihnin nasıl çalıştığı, bilgiyi nasıl işlediği ve düzenlediği konusundaki özgün teorilerini takdim ediyor. Kitabın ilk kısmında zihnin yüzeyine odaklanan Edward de Bono, özellikle hafızanın işleyiş mekanizmasını suyun çeşitli yüzeylerdeki akışı, ampuller ve jöle gibi analojiler üzerinden görsel imgelerle zenginleştirerek zihnin çağrışımsal kapasitesini ortaya seriyor. Kitabın ikinci kısmında düşünme türlerine odaklanan Edward de Bono, “doğal düşünme”, “mantıksal düşünme”, “matematiksel düşünme”nin yanına bir de “yanal düşünme”yi koyarak yaratıcı düşüncenin sınırlarını araştırıyor. Yanal düşünmeyle problemlere yeni bir açıdan bakmaya öneren Edward de Bono, dikey düşünme modelinin düşünceye ket vuran “HAYIR” duvarı yerine yatay düşünme modelinin yaratıcı potansiyelini öne çıkaran “PO”yu icat ediyor.

Zihnin Mekanizması yaratıcı düşünce vasıtasıyla yaşama yepyeni bir surette bakabilmenin kapısını aralamak isteyen okurlar için eşsiz bir başucu kitabı.

Bilgi için: epsilonyayinevi.com

instagram.com/epsilonyayinevi

facebook.com/EpsilonYayinevi

twitter.com/epsilonYayinevi

youtube.com/channel

edebiyathaber.net (2 Aralık 2022)

Yorum yapın