Hüseyin Kıyar özleyenlere

Kasım 10, 2022

Hüseyin Kıyar özleyenlere

Hüseyin Kıyar’ın Bir Şeyim Yok Anne, Ben İyiyim adlı romanı İletişim Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hüseyin Kıyar, Bir Şeyim Yok Anne, Ben İyiyim’de bir adamın annesine duyduğu sevgiyle dolup taşan iç dünyasına götürüyor bizi. Hüzünlü ama kahkahası bol bir anne-oğul hikâyesi anlatıyor.

Mahmut ve annesi, Memnun Memurlar Sitesi’ndeki evlerinde yaşıyorlar. Mahmut ellilerinde, hassas ve ince ruhlu bir adam. Annesi Aysel Teyze’nin yaşı seksen ama pire gibi, gözden kaçırmaya gelmez; parkta banka oturunca ayakları havada kalıyor… Sonra hastalık çıkıyor, kara bir bulut gibi çöküyor üzerlerine. Annesi gittikçe uzaklaşıyor, geride kalan boşlukta, şiddetli bir hüzün fırtınası esmeye başlıyor. Gerçeklerden kaçıyor Mahmut, başka bir dünyaya sığınıyor, tıpkı Don Kişot gibi…

“Ne yapıyorsun anne?” diye sordu Mahmut. “Araştırıyorum.”

“Neyi araştırıyorsun?”

“Buzdolabında ne var ne yok, onu araştırıyorum.”

Bu sırada, tak tuk sesler çıktı, bir şeyler düştü annesinin kafasına, Mahmut koştu. Buzdolabının dondurucusunu tıka basa dolduruyordu annesi, kemikli etlerle, kıymayla, daha önceden hazırlayıp poşetlere koyduğu köftelerle; semizotu, hoşaflık vişne, maya ve başka birçok şeyle daha.

Kitaptan bir bölüm okumak için tıklayın.

Hüseyin Kıyar

1965’te Ankara’da doğdu. Barış Bıçakçı ve Yavuz Sarıalioğlu ile birlikte Ocak 1994 ve Ekim 1997’de iki şiir kitabı yayımladı. İlk romanı Hisar’dan Ahmet ise 2012 yılında İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

edebiyathaber.net (10 Kasım 2022)

Yorum yapın