Gürgen Öz’den soluk soluğa okuyacağınız bir psikolojik gerilim

Eylül 29, 2021

Gürgen Öz’den soluk soluğa okuyacağınız bir psikolojik gerilim

Gürgen Öz’ün “Karanlık Köy” adlı romanı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Herkesin İçinde Gitmek İstemediği Karanlık Bir Köy Vardır

Anadolu coğrafyası yalnızca kadim kültürü ya da doğal güzellikleriyle değil korku ve gizem öyküleriyle de eşsizdir. Gürgen Öz Karanlık Köy adlı romanında bu damarı ustalıkla kullanıyor ve okurlarına bir solukta bitirecekleri çok özel bir gerilim romanı sunuyor. 

Toplumun büyük bir bölümünü etkileyen olayları kurguya ustalıkla katması, karakterleri özenle işleyişi ve bütün bunların yanında yaptığı sistem eleştirisiyle övgüyü hak eden bu kitapta Dyatlov Geçidi Vakası gibi gerçekten yaşanmış ve üzerindeki sır perdesi aralanmamış olayların yanı sıra Anadolu kültüründe yer alan çarşamba karısı, üç harfliler ya da karakoncolos gibi mistik, mitolojik karakterlerle de karşılaşmaya ve tedirgin olmaya hazır olun!

Arka Kapak Yazısı:

“Karanlıktan korkan bir çocuğu kolaylıkla affedebiliriz; hayatın gerçek trajedisi, insanların ışıktan korkmasıdır.”

– Platon

Karadeniz’in karanlık ormanlarında, iki yüksek dağ arasında, yüzyıllar öncesinden kalma, pek bilinmeyen eski bir Rum köyü… Yaşlıların “Karanlık Köy” dedikleri, içinde uğursuz bir enerji barındırdığına inanılan ve kimselerin gitmediği, gitmekten korktukları, kendi tarihine hapsolmuş gölgeler içinde bir hayalet… Geçmişte, soğuk bir kış gecesinde nedeni anlaşılamayan bir cinnet ve çılgınlıkla birbirini öldüren köylüler… Ve tüm bu gizemi çözmek için bin bir zorlukla dağları aşıp köye ulaşan belgeselci iki maceraperest…

Peki köyden çıkabilecekler mi?

Gerçeklerden kaçtığımızda neler olur? Ya korkularımıza inanmaya başladığımızda?

Oyuncu ve yazar Gürgen Öz, hayalle gerçeğin birbirine karıştığı bir zaman-mekânda geçen KARANLIK KÖY’de okurlarını insan psikolojisinin karanlık ormanlarına götürüyor. Sıkışıp kalan insan zihninin kendi kendiyle oynadığı satrançta neyin galip geleceğini ustalıkla gözler önüne seriyor.

Gizli gerçekler, batıl inançlar ve toplumsal travmalar üzerine soluk soluğa okuyacağınız psikolojik bir gerilim…

“Oraya gitmeyin abi… O köye gidip dönemeyenler var…”

Yazar Hakkında: 

Gürgen Öz, 1978 yılında Zonguldak’ta doğdu. TED Zonguldak Koleji’nin ardından İstanbul Üniversitesi’nde bir yıl Sanat Tarihi okudu. Daha sonra bu bölümden ayrılıp Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nün Oyunculuk Ana Sanat Dalı sınavlarına girdi ve 4 yıllık eğitimini burada tamamladı. Okulda Alman Satrancı adlı oyununu yazdı. 2001 yılında mezuniyet sonrası bir süre yüksek lisansa devam etti ve Karakter Psikolojisi – Farkındalık Teknikleri üzerine çalıştı. Devlet Tiyatroları ve Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda görev aldı. Bağımsız ekiplerle, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli uluslararası tiyatro festivallerine katıldı. 2005-2007 yılları arasında, aralıksız olarak Türk televizyonlarında ilk kez, canlı yayında doğaçlama komedi performansları gerçekleştirdi. Birçok projede, ayrıca sinema filmlerinde yer aldı. 2008 yılında mimari ve çarpık kentleşme üstüne “Neden Böyle?” isimli bir belgesel çekti. 2009 yılından itibaren birçok konsept kitap projesinde öykü ve yazılarıyla yer aldı. Kendisinin daha önce yayımlanmış Nevrotik ve Kötü Bir Gün adlarında iki kitabı daha vardır. İstanbul’da yaşayan oyuncu, tiyatro ve sinema kariyerine devam etmektedir.

Yazarın Yayınevimizden Çıkan Diğer Kitabı: “Kötü Bir Gün”

edebiyathaber.net (29 Eylül 2021)

Yorum yapın