Kiki ve Mohan hem zorbalara hem de iklim krizine karşı mücadele ediyor

Eylül 29, 2021

Kiki ve Mohan hem zorbalara hem de iklim krizine karşı mücadele ediyor

Ayşe Yorgancıoğlu’nun yazdığı, Doruktan Turan’ın resimlediği Kiki ve Mohan serisinin ilk kitabı Zortorella’ya Karşı, 8 ve üzeri yaş grubu için Doğan Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kiki ve Mohan serisinin ilk kitabı Zortorella’ya Karşı okurlarını iklim krizi için harekete geçmeye davet ediyor. Dünyamızı daha yaşanabilir bir yer yapmak için bir araya gelen Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 maddelik Sürdürülebilir Kalkınma Amacı ilkelerinden ilham alan ve Doğan Egmont tarafından yayınlanan kitap hem bu maddeleri öğretmeyi hem de  okurken eğlendirmeyi amaçlıyor. 

Erişilebilir ve Temiz Enerji, İklim Eylemi ve Hedefler için Ortaklıklar amaçların odaklanan hikâyede muhteşem üçlü Kiki, Mohan ve Murti, bir yandan okuldaki zorbalarla bir yandan da dünyamızı mahvetmeye çalışanlarla amansız bir mücadeleye girişiyor. Kötü kalpli Hain Zortorella ve yardımcısı Ezik Çömez iklim krizini hızlandırıp dünyanın sonunu getirme planları yaparken bu üçlüyü hesaba katmadıkları için çok pişman olacaklar! 

Haydi sen de iklim krizine karşı #hareketegeç

Kiki, “Bugün arkadaşını kurtaran, yarın da dünyayı kurtarır!” dedi ve bu tatlı espriye hep birlikte güldüler. 

Dünyayı kurtaran bir kahraman olma fikri hoşlarına gitmişti. Bir yandan bunun hayalini kurup, bir yandan da okula doğru yola koyuldular. 

Tabii üçü de çok yakında hayallerinin gerçek olacağından habersizdi.

edebiyathaber.net (29 Eylül 2021)

Yorum yapın