Elif Şafak 2021 Dublin Edebiyat Ödülleri’ne aday

Şubat 8, 2021

Elif Şafak 2021 Dublin Edebiyat Ödülleri’ne aday

1996 yılından beri verilen Uluslararası Dublin Edebiyat Ödülü’nün – IMPAC- bu yılki adayları belirlendi. Dünya edebiyatının saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen IMPAC’in bu yılki listesinde Türkiye’den bir tanıdık isim, Elif Şafak da yer alıyor. Şafak, listeye son romanı 10 Dakika 38 Saniye ile aday gösterildi.

Yazar haberi, sosyal medya hesabından duyurdu:

“Dublin edebiyat ödüllerine aday gösterildiğini öğrenmek çok gurur verici, mutluluk verici, böyle kıymetli bir listede Tekila Leyla’yı görmek benim için çok anlamlı, sevgili okurlarla paylaşmak istedim.”

Tekila Leyla, Beyoğlu’nun arka sokaklarında geçen bir hikaye. Romanın tanıtım bülteni ise şöyle:

Adı Leyla’ydı. İstanbul’un en eski genelevlerini barındıran o meşum sokakta yer alan gülkurusu renkli evde bilinen adıyla Tekila Leyla. Öyle derdi ona arkadaşları, ahbapları ve müşterileri. Öyle derdi ona beş kadim dostu. Hiç istemezdi Leyla kendisinden geçmiş zaman diliminde söz edilmesini. Ama işte kalbi daha az evvel susmuş, soluk alış verişi ise hepten kesilmişti. Şehrin kenarlarında bir çöp kutusuna bırakılmıştı cansız bedeni. Gene de henüz durmamıştı beyni. Çalışıyordu hâlâ. Tastamam on dakika otuz sekiz saniye boyunca…

edebiyathaber.net (8 Şubat 2021)

Yorum yapın