Göktuğ Canbaba bu sefer Hayaller Tarlası’na uzanan bir yolculuk başlatıyor | Hande Avtan

Şubat 8, 2021

Göktuğ Canbaba bu sefer Hayaller Tarlası’na uzanan bir yolculuk başlatıyor | Hande Avtan

Mısır tarlasına bakan üç katlı eski bir evde yaşayan Leyla Hanım, kızı Defne ve köpekleri Gümüş’ün ana karakterler olduğu Hayaller Tarlası’na Davet bize eşsiz bir maceranın kapılarını açıyor. Yetişkinler ve çocuklar için roman ve öyküleriyle tanıdığımız Göktuğ Canbaba, Doğan Egmont aracılığıyla okuyucuyla buluşan yeni kitabında da kendine has tarzını konuşturuyor. Kitabın okuyucuda derin izler bırakacak hikayesi Ceyda Karlı’nın birbirinden güzel çizimleriyle güçlendirilmiş.

Beklenmedik bir macera

Yağmurlu bir günün gecesinde Leyla Hanım’ın kızına Hayaller Ağacı’yla ilgili anlattığı bir hikayeyle açılan kitap bizi beklenmedik bir maceraya çıkarıyor. Bu macerada bizlere Gümüş’ten Prenses’e, Konuşan Saman Beyefendi’den Ejderha’ya, Kremşanti’den Karakanat’a birbirinden ilginç karakterler eşlik ediyor.

Bütün bu ilginç ve birbirinden farklı karakterlerin ortak noktası ise hepsinin “değerli” olması. Çocuklarda “özdeğer bilinci” ve “farkındalık duygusu”nun erken yaşta kazanılmasına yardımcı olabilecek harika ve ilham verici bir macera romanı Hayaller Tarlası’na Davet.

Her karakterin eser kurgulanırken üzerine ayrıntılı biçimde düşünüldüğü çok belli. Hayatın doğal akışında yer alan temalardan biri olan vedalaşmayı okurunun yüzünde buruk bir gülümseme bırakarak anlatıyor Canbaba.

Kitabın verdiği mesajlardan bir diğeri de dostluk üzerine. Bilge, eğlenceli bir karaktere sahip olan Gümüş’le başkahramanımız tatlı mı tatlı Defne’nin dostluğu size sıcacık hissettiriyor. Beraber çıktıkları macerada karşılaştıkları her zorlukta birbirine destek olan, tanıştıkları her bireyin farklılıklarına saygı duyan karakterlerimizin dostluğu ilham verici.

Siz de bu maceranın bir parçası olun

Renkli gözlü, simsiyah saçlı düşünceli ve akıllı başkahramanımız Defne’yi siz de çok seveceksiniz. Çünkü Defne hayatında yer alan insanlara karşı anlayışlı, öğrenmeye açık ve yeni bilgiler öğrendiği bu macerasında biz okuyucular da ona eşlik ediyoruz. Kitabın okuyucuyu içine alan anlatımı sayesinde sizin maceraya bir eşlikçi değil de parçası gibi hissetmeniz de mümkün.

Özellikle Gümüş çocuk romanlarında görmeye alışkın olmadığımız kendine has karakteriyle okuyucuyu etkiliyor. Kitabı çocuklar kadar ebeveynlerin de seveceğini öngörmek olası. Çünkü kitap en eski ve evrensel temalardan biri olan vedalaşmaya farklı bir perspektiften yaklaşıyor.

Cesaret, özveri ve ilham dolu bu macerada siz de Defne ve Gümüş’ün eşlikçisi olmak istiyorsanız Hayaller Tarlası’nın davetini kaçırmayın.

Yaratıcı kalemlerle zenginleşmiş bir kitap

Bu macerada bize eşlik eden görsellere de değinmeden geçmeyelim. Birbirinden güzel ve yaratıcı bu çizimler Ceyda Karlı’nın özgün imzasını taşıyor. Yine Doğan Egmont’tan yayınlanan Fener Balığı’nın Kayıp Işığı, Valizdeki Kedi, Arayış Ormanı 1-2, Uzayda Sahibini Arayan Köpek, Perili Ev eserleri ve daha nicelerinden tanıdığımız Göktuğ Canbaba’nın kişisel sitesinde de bahsettiği Uzak Doğu gezilerinden edindiği tecrübeler ve fotoğrafçılığa ilgisinin kalemi üzerindeki yaratıcı etkilerini gözlemlemek mümkün.

Hande Avtan – edebiyathaber.net (8 Şubat 2021)

Yorum yapın