Eda Albayrak’tan “Bidigago Bir Dünya Fikir” geliştirilmiş yeni baskısıyla raflarda

Kasım 9, 2022

Eda Albayrak’tan “Bidigago Bir Dünya Fikir” geliştirilmiş yeni baskısıyla raflarda

Eda Albayrak’ın “Bidigago Bir Dünya Fikir” adlı kitabının geliştirilmiş yeni baskısı, 7 ve üzeri yaş grubu için Bige Doğu’nun resimleri ve Doğan Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Eda Albayrak’ın sevilen Bidigago serisinden Bir Dünya Fikir geliştirilmiş yeni baskısıyla yayında.

Bu kitapta bir dünya fikirle, aklımızın sınırlarını zorlayacağız!

Bir akıl, bir fikir

Bir renkli, bir benekli 

Belki de çok hareketli

Bil bakalım bu nedir?

Belki de içindedir.

Bir Dünya Fikir neyi amaçlar?

Yaratıcı düşünmeyi öğretmeyi amaçlar. İçeriğindeki egzersizlerle şekilsel düşünme becerilerimizi kullanarak yeni bir şey üretmek ya da var olan bir şeye farklı bir açıdan bakmayı, bir sorun ya da çözülmesi gereken bir problemle karşılaştığımızda neler yapabileceğimizi deneyimlenmemizi sağlar…

Yaratıcı düşünme eğitimi neden gereklidir?

Sorunlara yeni çözüm yolları bulmak için. Merak duygusunu harekete geçirmek için. Çok yönlü ve özgün düşünmek için. Esnek düşünme becerilerini geliştirmek için. Duygu ve düşüncelerini farklı yollarla ifade etmek için. Hayal gücünün sınırlarını genişletmek için. Keşif yapmaya cesaretlendirmek için. İnceleme ve araştırmaya yönlendirmek için. Tasarım ve kurgu yapmayı başarabilmek için. 

Eda Albayrak 1975 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümünden mezun olmuştur. Aynı üniversitede AdSchool İstanbul Reklam Tasarımı bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. TÜBİTAK’ın Yeditepe Üniversitesi tarafından yürütülen medya içerik çözümleme sistemi projesinde yer almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesinde medya alanında çalışmalarını sürdürmüştür. 2012 yılından bu yana yaratıcı zeka alanında çalışmalarını sürdürmektedir. Bilmece ve Bulmacalar, Çocuk & Gençlik, Çocuk Öykü & Roman kategorilerinde eserler kaleme almıştır. 

Bige Doğu Çizip boyamaya pek çok çocuk gibi küçükken de çok düşkündü. Bazen hayal ettiği, bazen gördüğü şeyleri çizdi. Büyüyünce de çizmeye devam etti, sonra da gidip bir sanat okulunda okudu ve orada heykel yapmayı, sanat tarihini, sanat felsefesini, üretmeyi, çaba sarf ederek neler yaratabileceğini öğrendi. Sonra restorasyon, pastalara şeker heykelcikleri, grafik tasarım, animasyon gibi şeyler de yaptı ama fark etti ki kalbi en çok çocukken yaptığı şeyde: Çizmekte! Şimdi sadece çocuklar için çizim yapıyor. Sizlerle daha nice kitapta karşılaşmayı hayal ediyor.

edebiyathaber.net (9 Kasım 2022)

Yorum yapın