Eda Albayrak’ın sevilen serisi Bidigago’nun ilk kitabı Fikrin Ustaları yeni baskısıyla yayında

Ekim 6, 2022

Eda Albayrak’ın sevilen serisi Bidigago’nun ilk kitabı Fikrin Ustaları yeni baskısıyla yayında

Eda Albayrak’ın sevilen serisi Bidigago’nun ilk kitabı Fikrin Ustaları geliştirilmiş yeni baskısıyla Doğan Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Fikrin Ustaları, şekilsel ve sözel düşünme becerilerimizi kullanarak yeni bir şey üretmemizi ya davar olan bir şeye farklı açıdan bakmamızı sağlayan etkinlikleriyle yaratıcı düşünmeyi geliştirmeyi amaçlıyor.

Deneyime ve maceraya açık, duyarlı, oyuncu, ısrarcı, meraklı, sade ve

özgün tutumları destekleyen içeriğiyle çocukları yaratıcılık evrenine yolculuk yapmaya çağırıyor.

Kitabın birbirinden renkli karakterlerin sınıf ortamında kurduğu diyaloglarla gelişen kurgusu, çocuk okurun kalbini fethediyor.

Bir fikir… Bir fikir daha…

Neler olur neler,

bir düşünmeye başla!

Ne kaşık ne kepçe…

Fikir ustası düşününce,

Her şey dönüyor

akıl değirmeninde.

Eda Albayrak: 1975 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümünden mezun olmuştur. Aynı üniversitede AdSchool İstanbul Reklam Tasarımı bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. TÜBİTAK’ın Yeditepe Üniversitesi tarafından yürütülen medya içerik çözümleme sistemi projesinde yer almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesinde medya alanında çalışmalarını sürdürmüştür. 2012 yılından bu yana yaratıcı zeka alanında çalışmalarını sürdürmektedir. Bilmece ve Bulmacalar, Çocuk & Gençlik, Çocuk Öykü & Roman kategorilerinde eserler kaleme almıştır. 

Bige Doğu: Çizip boyamaya pek çok çocuk gibi küçükken de çok düşkündü. Bazen hayal ettiği, bazen gördüğü şeyleri çizdi. Büyüyünce de çizmeye devam etti, sonra da gidip bir sanat okulunda okudu ve orada heykel yapmayı, sanat tarihini, sanat felsefesini, üretmeyi, çaba sarf ederek neler yaratabileceğini öğrendi. Sonra restorasyon, pastalara şeker heykelcikleri, grafik tasarım, animasyon gibi şeyler de yaptı ama fark etti ki kalbi en çok çocukken yaptığı şeyde: Çizmekte! Şimdi sadece çocuklar için çizim yapıyor. Sizlerle daha nice kitapta karşılaşmayı hayal ediyor.

edebiyathaber.net (6 Ekim 2022)

Yorum yapın