“Vegan Olmak İçin Bahaneler” yayımlandı

Aralık 31, 2020

“Vegan Olmak İçin Bahaneler” yayımlandı

Sherry F. Colb’un “Vegan Olmak İçin Bahaneler” adlı kitabı, Nilgün Engin çevirisiyle Yeni İnsan Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yayınevimiz, Yeşil Politika Serisi’ne Columbia Üniversitesi ve Harvard Hukuk Fakültesi mezunu olan Sherry F. Colb’un çalışması Vegan Olmak İçin Bahaneler başlıklı kitabı ekliyor. Halen Cornell Hukuk Fakültesi’nde Profesör olarak çalışmalarını yürüten Colb, bu üniversitede hayvan hakları dersleri veriyor. Colb’un konuya hakimiyeti, söz konusu kitabın ustalıkla kaleme alınmasına vesile olmuş gözüküyor.

Kendisi de bizzat vegan aktivist olan Nilgün Engin’in Türkçesiyle vücut bulan eser, son zamanlarda sıkça gündeme gelen vegan tartışmaları için faydalı bir rehber niteliği taşıyor. Serbest çevirmenlik yapan Nilgün Engin aynı zamanda Animal Save Movement Orta Doğu ve Afrika bölge koordinatörü olarak görev alıyor. Kendisinin yayımlanmış dört çevirisi bulunuyor.

“Sadece Vejetaryen Olmak Yetmez mi?”,Peki Ya İnsan Sağlığı?” ve “Hayvanlar da Diğer Hayvanları Yemiyorlar mı?” gibi toplam on altı başlıktan oluşan kitap, veganlık hakkındaki klişelere ve basmakalıp sorulara son derece sade ve doyurucu yanıtlar veriyor. Kitap pek çok farklı amaçla okunabiliyor. Vejetaryenlerin ve naveganların da kitaptaki tartışmalar sayesinde söz konusu meseleler hakkında yeni fikirler edinmelerini sağlıyor.

Vegan Olmak İçin Bahaneler’de hayvansal ve bitkisel gıdalar arasındaki farklar, hayvansal gıda olmayan fakat yapımında dolaylı yoldan hayvanların kullanıldığı gıdaları tüketmenin ahlaki boyutları gibi konular ince ince işleniyor. Her bir sorun için açıklayıcı çözümler sunuluyor. Colb, genel itibarıyla eğlenceli ve yalın bir dil kullansa da yer yer eleştirel ve sivri bir anlatımla okuru iğnelemekten de çekinmiyor.

 “Vegan Olmak İçin Bahaneler, veganlara ve veganlığa karşı en yaygın, kafa karıştırıcı ve genellikle meydan okuyan tepkilerin bazılarının dikkatli analizleriyle dolu. İdeolojileriyle ilgili bir soruya ya da meydan okumaya daha kapsamlı bir cevap verebilmiş olmayı dileyen her vegan ya da vejetaryen ve veganlığın esas kavramlarını anlamak isteyen herhangi biri Sherry F. Colb’un sorunları derinlemesine incelediği eserinden fayda sağlayacaktır.” -Melanie Joy, Ph.D., Why We Love Dogs, Eat Pigs, and Wear Cows adlı eserin yazarı

“Bu kitap dört yıl önce elime geçmiş olsaydı vegan oluşum iki hafta yerine iki günümü alırdı.” -Nilgün Engin, Vegan Olmak İçin Bahanelerkitabının çevirmeni

Sherry F. Colb

Sherry F. Colb, Cornell Hukuk Fakültesi’nde “Law and Charles Evans Hughes Scholar” profesörüdür. Bu kürsüde hayvan hakları, kanıt ve ceza muhakeme usulü üzerine ders vermektedir. Columbia Üniversitesi ve Harvard Hukuk Fakültesi mezunudur. Daha öncesinde Yüksek Mahkeme’de hakim olan Harry A. Blackmun’ın hukuk sekreterliğini yapmıştır. Colb Ithaca, New York’ta eşi, iki kızı ve iki köpeği ile birlikte yaşamaktadır.

Nilgün Engin

Nilgün Engin 1961 Ankara doğumlu, orta ve lise öğretimini TED Ankara Koleji’nde bitirdikten sonra çalışma hayatına bankacılık sektöründe atıldı. Emeklilik sonrası serbest çevirmenlik yapmaya başlayan Engin’in yayımlanmış dört çeviri kitabı var. Çeviri çalışmalarının yanı sıra Animal Save Movement Orta Doğu ve Afrika bölge koordinatörü olarak vegan aktivizmin içinde yer almaktadır.

Kitabımızla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz [email protected] adresinden bize ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (31 Aralık 2020)

Yorum yapın