Selin gülümsüyor hepimize, anlatacağı yepyeni hikâyeler de cebinde!

Ekim 12, 2021

Selin gülümsüyor hepimize, anlatacağı yepyeni hikâyeler de cebinde!

Doğan Gündüz’ün yazdığı, Nuray Çiftçi’nin resimlediği Selin Püsküllü Bela, 8 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Doğan Gündüz’ün duru bir o kadar da sürükleyici anlatımıyla bizle tanıştırdığı Selin, illüstratör Nuray Çiftçi’nin yalın ve güçlü çizgileri eşliğinde gülümsüyor hepimize. Anlatacağı yepyeni hikâyeler de cebinde!

Selin’le mutlaka karşılaşmışsındır. Okulun bahçesinde, koridorlarında, sınıfta ya da sokakta… Benzer şakalar yapmış, ortak kahkahalar atmış, oyun arkadaşı bile olmuşsundur. İşte onun başından geçenler var bu kitapta. Yok canım, onun bir hikâye kahramanı olduğunu da nereden çıkarıyorsun! Selin, bizim Selin işte… 

Doğan Gündüz önceki kitaplarından farklı olarak, bu kez kahramanına bir isim veriyor. Selin her hikâyede okuyucunun merak ziline muzipçe basıyor ama kaçmıyor, “Hınzırlıklarımla işte karşınızdayım,” diyor.

“‘Şu işe bak neler duyuyorum, neler,’ dedi Annecik. Bir süre sessizlik oldu. Sonra, ‘Bizim tatlı belamız, Selinciğimiz, okulun püsküllü belası olmuş demek,’ dedi hayal kırıklığıyla. Yaklaşan fırtınayı sezip, ‘Selin!’ diye seslenmelerinden hemen önce kapıdan ayrıldım. Masama geçip kitaplarımın başına oturdum. Dersime dalmış da ilk seslenişlerini duymamışım gibi ikincisinde karşılık verdim. ‘Efendiiim!'”

Doğan Gündüz

Doğan Gündüz 1966’da, İstanbul’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde lisans, Conservatoire National des Arts et Métiers’nin (Paris) Teknoloji Tarihi Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. İstanbul’da yaşayan yazar çocuklar için yazmayı sürdürüyor.

Yazarın Yayınevimizden Çıkan Diğer Kitapları:
Acayip Bir Hediye • Ailenin En Yaramazı • Bisküvi Kutusundaki Martı • Fare Adlı Kedi • Kaçan Uykuların Peşinden • Rengârenk Bir Ses • Sahi Benim Annem Hangisi?

edebiyathaber.net (12 Ekim 2021)

Yorum yapın