İşte, dünyanın en iyi destinasyonlarından canlı görüntüler!

Nisan 2, 2020

İşte, dünyanın en iyi destinasyonlarından canlı görüntüler!

Oggusto, dünyaca en çok ilgi gören turistik destinasyonların canlı görüntülerini bir araya getirdi.

Puerta del Sol Meydanı, Madrid

Madrid’in en bilinen ve en kalabalık meydanı olan Puerta del Sol, 15. yüzyılda şehiri çevreleyen duvar kapılarından biri olarak biliniyor.

Canlı yayın görüntüsü için tıklayın.

Barceloneta Plajı – Barcelona

Barcelona’nın en eski ve popüler plajlarından biri olan Barceloneta Plajı, şehir plajı kriterinde dünyanın en iyi 10 plajı arasında yer alıyor.

Canlı yayın görüntüsü için tıklayın.

Volunteer Park Conservatory

Volunteer Park Conservatory, Seattle, Washington’da bulunan bir botanik ve kış bahçesidir. Bu dönem boyunca kapılarını kapamış olsada, Instagram hesabı üzerinden bahçelerini doğaseverler ile buluşturuyor. Ruhunuzu dinlendirmek ve pozitif enerji depolamak için günlük olarak yaptıkları canlı yayınları takip etmenizi tavsiye ediyoruz.

Volunteer Park Conservatory’nin canlı yayınlarını Instagram hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.

Brugge Markt Meydanı, Brugge

Brugge, Orta Çağ’dan kalma mimarisi ile Beliçka’da bulunan Flaman bölgesinin en büyük şehirleri arasında yer alıyor. Özellikle yılbaşı zamanı büyük bir ilgi gören şehir, en çok dantelleri, çikolataları ve kanallarıyla anılıyor.

Canlı yayın görüntüsü için tıklayın.

Trevi Çesmesi, Roma

Antik Roma zamanlarından kalan Trevi Çesmesi, Roma’nın en büyük Barok Çeşmesi olup, dünyanın en çok ziyaret edilen çeşmeleri arasında yer alıyor.

Canlı yayın görüntüsü için tıklayın.

Ağlama Duvarı (Western Wall), Kudüs

Batı Duvarı olarak da bilinen Ağlama Duvarı, Yahudiler tarafından kutsal olarak kabul edilip, yaklaşık 488 metre uzunluğunda ve 19 metre yüksekliğinde olan tarihi bir duvardır.

Canlı yayın görüntüsü için tıklayın.

Kolezyum (Colosseum), Roma

Roma’nın sembolü haline gelmiş olan Kolezyum, yaklaşık 2,000 yıllık bir geçmişe sahip olup, pek çok gladyatör dövüşlerinin ve halk gösterilerinin gerçekleştiği bir arenadır.

Canlı yayın görüntüsü için tıklayın.

42.Sokak, New York

New York şehrinin Manhattan bölgesinde yer alan 42. Sokak, New York’un en kalabalık sokakları arasında yer alan ve tiyatro ve müzikalleri ile tanınan bir ana caddedir. Grand Central Terminali, Times Square ve Birleşmiş Milletler Genel Merkezi gibi önemli binalara da ev sahipliği yapmaktadır.

Canlı yayın görüntüsü için tıklayın.

Kuzey Işıkları (Aurora Borealis)

Herkesin seyahat listesinde olan Kuzey Işıkları (Aurora Borealis), göz kamaştırıcı bir doğa olayı olarak biliniyor. Finlandiya, Grönland ve Norveç gibi belli noktalardan, belli dönemlerde görebileceğiniz Kuzey Işıkları’nın doğal güzelliğini, geçirdiğimiz bu dönemde evinizden canlı yayın görüntüsünü takip etme fırsatını kaçırmayın deriz.

Finlandiya’nın kuzeyinde bulunan Lapland, göz kamaştıran Kuzey Işıklarını izleyebileceğiniz en güzel destinasyonlardan biri. Uzman Kuzey Işıkları fotoğrafçılık şirketi “Lights Over Lapland”, Avrupa’nın en başarılı fotoğrafçılarını ve Sanal Gerçeklik videography uzmanlarını bir araya getirerek Kuzey Işıklarından, ren geyikleri ve husky köpeklerinin çektiği kızaklarla yapılan turlara kadar, macera dolu üç sanal tur hazırladı. Kuzey Işıklarını buradan, husky köpeklerinin çektiği kızak turlarını buradan ve İsveçte bulunan Abisko Ulusal Park’ından çekilen görüntüleri buradan izleyebilirsiniz.

Piazza del Duomo Meydanı, Floransa

Orta Çağ’dan kalma birçok tarihsel yapıta ev sahipliği yapan Piazza del Duomo Meydanı, dünyanın en çok ziyaret edilen bölgeleri arasında yer alıyor.

Canlı yayın görüntüsü için tıklayın.

San Marco Meydanı (St. Mark’s Square), Venedik 

San Marco Meydanı, şehrin birçok tarihsel yapısını barındıran bir meydan olup, Venedik’in merkezi ve sembolü haline gelmiştir. Şehrin, sosyal, politik ve dini merkezi olan San Marco, dünyanın en popüler meydanları arasında yer alıyor.

Canlı yayın görüntüsü için tıklayın.

Eski Kent Meydanı (Old Town Square), Prag

Birçok farklı mimari yapıya sahip olan Eski Kent Meydanı, 10. Yüzyıldan bu yana, Prag’ın en eski ve tarihsel meydanı olarak biliniyor.

Canlı yayın görüntüsü için tıklayın.

Ulusal Parklar, Amerika

Evde olduğumuz bu süreçte, ulusal parkların esrarengiz görüntülerine tanıklık edebileceğinizi biliyor muydunuz? Google Arts & Culture sayesinde Amerika’da bulunan 5 ulusal parkı 360 derece görüntüleyebilir ve interaktif bir şekilde hazırlanmış olan belgesellerini izleyebilirsiniz.

Google Arts & Culture’ın sunduğu ulusal parkların görüntüleri için tıklayın.

Duomo Katedrali, Milano

İnşaatının tamamlanması yaklaşık 600 yıl süren Duomo, dünyanın en büyük 5. katedrali olarak biliniyor. Binlerce sanatçının iş birliğiyle ortaya çıkan Duomo Katedrali, Milano’nun sembolü haline gelen turistik bir yapıdır.

Canlı yayın görüntüsü için tıklayın.

Türkiye’nin Tarihi Mekanları

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan birçok tarihi değer taşıyan yerleri evden gezme şansınız olduğunu biliyor muydunuz? Galata Kulesi’nden Efes Antik Kenti’ne, Yerebatan Sarnıcı’ndan Rumeli Hisarı’na kadar, belki de bugüne kadar gidip görme fırsatınızın olmadığı tarihi, kültürel ve antik mekanları görmenin tam zamanı. Seyahat etme imkanımızın olmadığı bu dönemde, Türkiye’nin güzelliklerini evinizden keşfetmeye ne dersiniz?

3 boyutlu görüntülere buradan ulaşabilirsiniz.

Las Vistas Plajı, Tenerife

Tenerife adasında yer alan Las Vistas Plajı, mavi bayraklı bir plaj olup, yaz sezonunda birçok deniz-kum-güneş severe ev sahipliği yapıyor.

Canlı yayın görüntüsü için tıklayın.

edebiyathaber.net (2 Nisan 2020)

Yorum yapın