Selda Yaşar yeni öyküsüyle ilk kez Can Çocuk Yayınları’nda

Haziran 8, 2023

Selda Yaşar yeni öyküsüyle ilk kez Can Çocuk Yayınları’nda

Selda Yaşar’ın yazdığı, Gözde Bitir’in resimlediği Aydede Peynir Değildir, 6 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Karnı acıkan küçük bir fare, Ay’a yolculuk etmeye karar verirse…

Doğa üzerine öyküleriyle sevilen Selda Yaşar, Can Çocuk Yayınları’ndaki ilk kitabında, okurları keşif dolu, eğlenceli bir öyküyle buluşturuyor. Küçük bir şakanın yol açtığı yanılgıyla başlayan heyecanlı arayışa hem Ay’ın evreleri hem de Gözde Bitir’in özgün desenleri eşlik ediyor.

Küçük fare, yattığı yerde bir oraya dönüyordu bir buraya. Karnı öyle bir gurulduyordu ki… Kiler olarak kullandığı kovuğu, en az midesi kadar boştu. Baktı ki uyuyamıyor, gece vakti yiyecek bir şeyler bulmak için yola koyuldu. O sırada baykuşla karşılaştı. Bilgelikten sıkılan baykuş biraz eğlenmek istedi ve fareciğe gökyüzündeki dolunayı gösterdi. Artık küçük farenin tek bir amacı vardı: Ay peynirine ulaşmak!

‘Neden şu kocaman, yuvarlak peyniri yemiyorsun’ diyerek gökyüzünü gösterdi. ‘En azından deneyebilirsin.’
Küçük fare başını yukarı kaldırdı, geceyi aydınlatan dolunaya baktı.
‘Aydede’den mi bahsediyorsun? Onun yiyecek olduğunu ilk kez senden duyuyorum, baykuş.’
‘Tabii ki o bir yiyecek. Hem de en lezzetlisinden… Baksana! Büyük, parlak, yağlı bir peynire benzediğini görmüyor musun’
Küçük fare Ay’ı dikkatle inceledi. Kafasını eğdi… Yandan baktı… Dümdüz baktı…
‘Haklısın, tıpkı peynire benziyor. Nasıl daha önce fark etmedim, hayret!\’ dedi. ‘Koca bir tekerlek kaşar gibi… Yoksa şu az bulunan gravyerin ta kendisi mi? Çiftçinin yaptığı, sonra kilere sakladığı o mis kokulu sepet peynirinden mi? İsli mi isli, sütlü mü sütlü, o nefis, o lezzetli…’

Selda Yaşar 1986 yılında Kayseri’de doğan Selda Yaşar, Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra sosyoloji dalında lisans eğitimini tamamladı. Ankara ve İstanbul’da çeşitli okullarda görev yaptı. Rıfat Ilgaz’ın dizeleriyle, \’İki iş tuttum ömür boyu köklü / Çocukları okutmaktı ilk işim / İkincisi; / Yazdığımı çocuklara okutmak\’ diyerek ürettiği çeşitli eserlerle, 2019’dan bu yana çocuklarla buluşmaya devam ediyor. Halen bir devlet okulunda sınıf öğretmenliği yapan yazar, eşi ve oğluyla birlikte İstanbul’da yaşıyor.

Gözde Bitir Tufan Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nden 2001’de mezun oldu. Çeşitli reklam ajansları ve yayınevleriyle tasarımcı, sanat yönetmeni ve illüstratör olarak çalıştı. Yurt içi karma illüstrasyon sergilerine ve yurt dışı illüstrasyon bienallerine katıldı. Yayınlanmış pek çok çocuk kitabının illüstrasyon ve tasarımında imzası bulunan sanatçı İstanbul’da yaşıyor. 2008 yılından bu yana Can Çocuk Yayınları’nda sanat yönetmenliği görevini sürdürürken, serbest illüstrasyon ve tasarım çalışmalarına devam ediyor. Gözde Bitir yaptığı işi şöyle tanımlıyor: “Umarım yaşamım boyunca kâğıtların, boyaların kokusu ve renklerin ışığı eksik olmaz hiçbir günümden… Zira çocuklar için üretmek harika!”

edebiyathaber.net (8 Haziran 2023)

Yorum yapın