Çocuklara ödüllü kitap: “İvo Hamam’ın Günlüğü”

Şubat 16, 2023

Çocuklara ödüllü kitap: “İvo Hamam’ın Günlüğü”

David Nel·lo’nun yazdığı, Beatriz Castro’nun resimlediği “İvo Hamam’ın Günlüğü”, Özgül Erman çevirisiyle Dinozor Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ivo Hamam ve ailesi yaşlı ev sahipleri Bayan Atril’in evinde mutlu mesut yaşamaktadırlar. Ama Bayan Atril günün birinde hayatını kaybedince bütün yaşamları değişir. Hamam ailesi evin yeni sahipleri orayı ilaçlamadan önce evi terk etmelidir. Onları bekleyen yolculuk ise biraz karanlık ve zorludur. Şehir kanalizasyonundan geçerek bundan sonraki yuvaları olacak Apolo Otel’e giriş yaparlar… Ivo hayatının bu yeni sayfasında dünya üzerinde özgürce hareket etmenin zorluklarını ve eşitlik duygusunu keşfeder.

İşte böylece ailem yani biz Hamamlar sakin, hoş ve hatta çok sayıdaki kız ve erkek kardeşlerimle kurduğumuz gruplarla eğlenceli bir yaşam sürüyorduk. Evin kuytu köşelerinde koşturuyor, birbirimizi kovalıyor, raflarla dolapların altını üstüne getiriyorduk … İşin aslı hem ben hem de o evde yaşayan Hamam sülalesinin tüm üyeleri, hiç başımızı belaya sokmadan orada bir ömür mutlu yaşayabilirdik.

Yazar hakkında

1959 yılında Barselona’da dünyaya gelen David Nel.lo’nun ilk kitabı L’Albert i els menjabrossa’yı yaklaşık yirmi beş yıl önce, 1994 yılında yayımlandı. O zamandan bu yana hem küçük hem de büyük okurları için kırktan fazla esere imza attı. Bu süre içinde yazınsal yeteneği, aralarında yakın zamanda La nova vida del senyor Rutin adlı eserle çocuk edebiyatı dalında  kazandığı Premio Edebé (2014), roman dalında aldığı Premi Prudenci Bertrana (2017) ve Premi Sant Jordi (2019) gibi pek çok ödülle tescillenmiş oldu. Yurt dışında geçirdiği uzun süreler sayesinde pek çok farklı ülkeler eserlerine sahne olmakta ve pek çok dile çevrilmekte. Nel.lo halen Barselona’da yaşıyor ve çevirmenliği ve yazarlığı sürdürüyor.

edebiyathaber.net (16 Şubat 2023)

Yorum yapın