“Medusa’nın Pusulası” Makedoncada!

Aralık 30, 2014

“Medusa’nın Pusulası” Makedoncada!

medusaninpusulasionFantastik edebiyat severlerin Günebakan Üçlemesi’yle tanıdığı yazar Gülşah Elikbank’ın çocuk romanı “Medusa’nın Pusulası”, artık Makedonca olarak Makedonya’da da raflarda.

İthaki Yayınları tarafından yayına hazırlanan ve Ocak ayında yeni baskısını da yapacak olan “Rüya Takımı: Medusa’nın Pusulası” adlı roman, fantastik öğelerle eğlenceli bir macera vadediyor. 8-13 yaş grubu için uygun olan roman, Yerebatan Sarnıcında başlıyor, Medusa efsanesine göz kırparak ilerliyor. Roman, Makedon yayıncı Bata Press tarafından bu hafta Makedonya’da basıldı ve dağıtıldı. Bata Press, bu romanın Makedon çocukların hep merak ettikleri İstanbul hakkında fantastik ve mitolojik bir macera sunmasının oldukça çekici olduğunu, belirtiyor.

Rüya Takımı serisinin ilk kitabı olan Medusa’nın Pusulası’nda, dört maceraperest, Cem, Gizem, Ayşe ve Mert’in yolları bir hazine haritasının peşinden Yerebatan Sarnıcı’na düşer. Sütunları tarihle bezenmiş bu Sarnıç onlara mitolojik kahramanlar, canlanan heykeller, büyü ve tarihle dolu fantastik bir yeraltı dünyasının kapılarını açar. Nefret ve karmaşanın hâkim olduğu bu dünyaya barış getirmek de dört macerapereste düşer. Tabii bu o kadar da kolay bir iş değildir…

edebiyathaber.net (30 Aralık 2014)

Yorum yapın