Doğa Rutkay ve Kerimcan Kamal’dan “Piri ve Ruti Rüyalar Ülkesi’nde” serisi

Haziran 14, 2022

Doğa Rutkay ve Kerimcan Kamal’dan “Piri ve Ruti Rüyalar Ülkesi’nde” serisi

Doğa Rutkay ve Kerimcan Kamal’ın yazdığı Piri ve Ruti Rüyalar Ülkesi’nde serisinin iki kitabı Macera Başlıyor ve Doğanın Armağanı, 5 ve üzeri yaş grubu için Dilek Altıntaş Birben’in resimleriyle Doğan Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Doğa Rutkay ve Kerimcan Kamal’ın kendi ailelerini esas alarak yazdıkları bu  kitaplar, sevgi, anlayış ve paylaşma kavramları üzerinde şekillenerek okurlarında  pozitif duygu ve düşünceler uyandırmayı amaçlıyor. Merak duygusunu  yücelterek çocuk okurun çevresi hakkında sorular sormasını sağlıyor, doğanın  güzelliklerine ve bize sunduklarına dikkat çekiyor ve her canlının bir önemi  olduğunu hatırlatıyor…  

Piri ve Ruti Rüyalar Ülkesi adında bir yerde yaşıyorlar. Burası olumlu özellikleri  bakımından yaşadığımız dünyaya benziyor. Rüyalar Ülkesi’ni gerçek dünyanın  idealize edilmiş ütopik-fantastik hali olarak görüyoruz. Bu dünya içinde çocuk  kahramanlar iyi-kötü, doğru-yanlış kavramlarını öğreniyorlar.  

Uzlaşma, farklılıklara saygı, tüketim alışkanlıkları, sağlıklı iletişim gibi pek çok  başka konuya da kapı açan serideki kitaplar, canlı renkler ve yumuşak çizgilerle  hazırlanmış resimleriyle de okurlarına sıcacık bir okuma deneyimi sunuyor.

1. Kitap:

Piri ve Ruti Rüyalar Ülkesi’nde MACERA BAŞLIYOR

Piri ve Ruti kardeşler ikizdir. Birbirlerinden çok farklı özelliklere sahip olsalar da çok iyi anlaşmaktadırlar. Doğa Anne doğadaki tüm varlıklarla konuşabilmektedir.  Bitkileri ve hayvanları dinleyerek onların dertlerine çareler bulur. Birbirlerine çok  yakın oldukları için güneşi paylaşamayan kestane ve kayın ağacının yardımına  koşan Doğa Anne, Güneş’e, Toprak’a akıl danışır ve en sonunda Dere’nin  yardımıyla bu iki ağacı birbirinden biraz uzaklaştırarak sorunlarını çözer.  Kerim Baba ise cansız varlıklarla iletişim kurabilmektedir. Onların hikâyelerini  dinler ve eski eşyaları onararak yeniden kullanılmalarını sağlar. Bir gün bir  hurdalıkta eski bir kamyonetle karşılaşır. Kamyonetin derdini anladıktan sonra  onun ihtiyaçlarını karşılar ve onu onarır. Böylece kamyonet çok mutlu olur. 

2. Kitap: 

Piri ve Ruti Rüyalar Ülkesi’nde DOĞANIN ARMAĞANI 

Anneleri gibi Piri bitkilerle, Ruti de hayvanlarla konuşabilmektedir. Ancak henüz  küçük oldukları için onların dillerini tam olarak çözememişlerdir. Doğa Anne  onlara “Her şeyin bir zamanı var, yeter ki vazgeçmeyin,” diyerek cesaret verir.  

Ruti bir gün hastalanır. Kerim Baba ve Kamyonet İhtiyar gidip Doktor Vah Vah  Amca’yı getirirler. Doktor Vah Vah Ruti’yi muayene eder. Neyse ki ciddi bir durum  yoktur. Ruti’ye ilaç yazar. Doğa Anne de Doktor Vah Vah’ın izniyle Ruti’ye söğüt  ağacı kabuğundan merhem yapar. Ruti’nin ateşi düşer ve iyileşir.

edebiyathaber.net (14 Haziran 2022)

Yorum yapın