“Müzede Çok Komik Şeyler Oldu” | Elif Erdağı         

Ocak 31, 2024

“Müzede Çok Komik Şeyler Oldu” | Elif Erdağı         

“Birden kendimi herkesten çok uzakta hissettim ama yalnızlığım fazla uzun sürmedi!”     

Müze gezme fikri Henri’nin maceralarıyla daha da eğlenceli hale geliyor! Günışığı Kitaplığı’nın okurla buluşturduğu çok renkli dizi Okuldaki Hayalci’nin dördüncü kitabı Müzede Çok Komik Şeyler Oldu, bu kez çoğu çocuk için oldukça sıkıcı olarak görülen bir mekânda, “müzede” geçiyor. 

Kahramanımız, öğretmeninin “Eee, müzeye yaptığımız gezi için ne düşünüyorsun, Henri?” sorusuyla başına gelen maceraları bir bir anlatmaya başlıyor.

Sayfaları çevirdikçe “Bir müzede en fazla ne olabilir ki?” sorusunun cevabını Henri ve sevimli sosis köpeği bizlere teker teker gösteriyor. Dinozorların, bufaloların, mamutların arasından türlü sakarlıklarla kilitli odalardan geçen Henri, önce kirli bulduğu yerleri temizliyor, eksik gördüğü resimleri tamamlıyor, gezegenler arası seyahat ediyor ve nihayetinde kaybettiği sınıf arkadaşlarını bularak okula geri dönüyor. Tabii tüm bunlar olurken ona yardım edenlere teşekkür etmeyi de unutmuyor.

Nesli tükenen hayvanlardan nesli tehlikede olan hayvanlara, ilk insanlardan ünlü ressamların tablolarına, yeryüzünden gökyüzüne kadar pek çok alana ve konuya değinen Müzede Çok Komik Şeyler Oldu, okura eşsiz bir görsel şölen sunuyor. 

Henri’nin cesur ve maceracı kişiliği, kendini ifade edebilme yeteneği, hayal gücü ve ürettiği çözüm yolları çocukların sıkıcı olduğu düşünülen müze gezilerine renkli ve eğlenceli bir rehber niteliği taşıyor. 

Hem çocuklar hem de yetişkinler/ebeveynler için eğlenceli bir “bulmaca” niteliği taşıyan Müzede Çok Komik Şeyler Oldu sayesinde hayal denizinizde yüzerken kendi maceranıza da yelken açmayı unutmayın. 

edebiyathaber.net (31 Ocak 2024)

Yorum yapın