Okuldaki Hayalci’nin yeni macerası yine çok renkli

Ocak 9, 2024

Okuldaki Hayalci’nin yeni macerası yine çok renkli

Davide Cali’nin yazdığı, Benjamin Chaud’un resimlediği “Okuldaki Hayalci” dizisinin yeni kitabı “Müzede Çok Komik Şeyler Oldu”, 5 ve üzeri yaş grubu için Alara Beykan çevirisiyle Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı. 

Tanıtım bülteninden

Bir müze gezisi bu kadar eğlenceli olabilir mi?

Dünyaca ünlü sanatçılar Davide Cali ve Benjamin Chaud‘un yarattığı, küçük büyük herkesi çok güldüren dizi dördüncü kitapla devam ediyor. Gününü müzede geçiren bir çocuğun sınırsız hayal gücünü yansıtan kitapta, mamut, zırhlar, heykeller, Mona Lisa ve pek çok sanat eseri var. Dizi, kıpır kıpır öyküleri ve çarpıcı desenleriyle olağanüstü, eğlenceli ve rengârenk bir görsel okuma deneyimi sunuyor.

“Eee, müzeye yaptığımız gezi için ne düşünüyorsun?”
“Şey… Okul servisini kaçırınca biraz geç kaldım. Arkadaşlarıma yetişeyim derken bir dinozorla burun buruna geldim. Tam kurtulmuştum ki, bufalo sürüsü yüzünden tuhaf bir geçitte kayboldum. Karmakarışık salona da çekidüzen vermem gerekti tabii…”

OKULDAKİ HAYALCİ dizisi
– Ödevimi Yapmadım Çünkü Acayip Şeyler Oldu
– Okula Gelirken Çok Komik Şeyler Oldu
– İnanılmaz Yaz Tatilim Hakkındaki Gerçek
– Müzede Çok Komik Şeyler Oldu

Davide Cali: 1972’de İsviçre’de doğan İtalyan Davide Cali (Davide Kali), erken yaşta sözcüklerin ve resimlerin büyüsüne kapıldı. 2000’den bu yana, çeşitli dillerde yüzden fazla resimli kitap ve çizgi roman yaptı; bu eğlenceli kitapları otuzdan fazla ülkede yayımlandı. 2006 Bologna Ragazzi Özel Ödülü’nü alan Piano Piano‘nun (Piyano Piyano, 2005) ardından pek çok kitabı çeşitli ülkelerde ödüller kazandı. 2012’de Çikolataya Bayılırım‘ın (  Mi Piace il cioccolato, 2009) ardından, pek çok kitabı gibi, 2018’de Düşman: Barış İçin Bir Kitap (  The Enemy, 2007), 2020’de Bir Kavanoz Mutluluk (Il venditore di felicità, 2018) ve 2023’te Uykusuz Her Gece (Non riesco a dormir, 2021) adlı kitapları da dilimize çevrilen Cali’nin, Chaud’la işbirliği yaptığı ve yaratıcılığıyla ilgi çeken “Okuldaki Hayalci” dizisi Günışığı Kitaplığı tarafından Türkçe’ye kazandırılıyor.
 
Benjamin Chaud: 1975’te Fransa’nın güneyinde doğan Benjamin Chaud (Benjamin Şuud), Paris’te Uygulamalı Sanatlar, Strasbourg’da Dekoratif Sanatlar okudu. Yüze yakın kitabı yayımlanan sanatçının, eğlenceli ayrıntılar ve unutulmaz kahramanlarla dolu eserleri yirmiden fazla dile çevrildi. Özgün desenleri ve yaratıcı mizah anlayışıyla tanınan Chaud, 2014’te New York Çizerler Cemiyeti tarafından Altın Madalya’yla ödüllendirildi; en son 2020’de Astrid Lindgren Anma Ödülü’ne (ALMA) tekrar aday gösterildi.

edebiyathaber.net (9 Ocak 2024)

“Okuldaki Hayalci’nin yeni macerası yine çok renkli” üzerine bir yorum

Yorum yapın