Füsun Çetinel’den “Sırlar Yolu”

Haziran 8, 2016

Füsun Çetinel’den “Sırlar Yolu”

sırlar yoluÖyküleriyle ve yazı atölyeleriyle tanınan Füsun Çetinel’in 8-12 yaş grubuna hitap eden “Sırlar Yolu” adlı kitabı Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım metninden:

Ayasofya Konuştu adlı çocuk kitabıyla sevilen Füsun Çetinel, bu kez okurlarını Fethiye’den Antalya’ya uzanan, tarihi Likya Yolu’nda sırlarla dolu bir maceraya davet ediyor. Anneanne torun ilişkisinin sevgi dolu sıcaklığını, arkeolojinin gizemiyle harmanlayan yazar, bir ülkenin insanı olma duygusunu ve özgür seçimler yapabilmeyi birlikte düşündürüyor. Çocuksu düşlerin sınır tanımadığını hatırlatan roman, sıradışı karakterleri, Adalet Kavanozu ve kırmızı kaplı defterle keyifli bir okuma deneyimi sunuyor.

Annesinin disiplininden bunalmış, Almanya’da yaşamaktan sıkılmış olan Eileen (Aylin), ergenliğe geçiş sorunlarıyla da boğuşmaktadır. Günleri, Kaş’ta yaşayan anneannesi Ute’nin yanına gitmenin hayaliyle geçmektedir. Ute’nin evinde gördüğü eski mücevher kutusunu hatırladığı an, bahar tatili tarihle örülü bir maceraya dönüşür. Okul arkadaşı Thomas ve Kaş’taki eski arkadaşı Dursun’la birlikte, Sansar Simsar’ın kötü planlarını bozabilecek midir?..

Füsun Çetinel, İstanbul’da doğdu. Avusturya Lisesi’ndeki eğitiminin ardından, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Öğretmenliğin yanı sıra İngiltere’de dil okullarında görev yaptı. Yeşim Cimcoz Yazı Evi’nde eğitmen, danışman ve hayalet yazar olarak çalışmakta olan Çetinel, Burgazada Sait Faik Müzesi’nde, çocuk ve gençlere hikâye atölyeleri düzenliyor; yurtdışında da çeşitli gençlik çalışma kamplarında sosyal sorumluluk projelerinde çalışıyor. Ayasofya’nın gizemlerine dalan bir çocuğun öyküsünü anlattığı Ayasofya Konuştu (2015) adlı ilk çocuk romanının ardından, Almanya’dan Güney Ege kıyılarına, Antik Çağ’ın kaya mezarlarıyla ünlü Kaş’a uzanan Sırlar Yolu‘nu (2016) yazdı. Çetinel, eşi ve kızıyla birlikte İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (8 Haziran 2016)

Yorum yapın