Sadece Şiir Dergisinin 16. sayısı çıktı

Nisan 22, 2024

Sadece Şiir Dergisinin 16. sayısı çıktı

Sadece Şiir Dergisinin 16. sayısı çıktı.

Tanıtım bülteninden:

Mevsimlik olarak yayınlanan Sadece ŞİİR yeni sayısında 84 sayfalık içeriğiyle dopdolu.

Dergi bu sayısında yer alan şairler şöyle: Ada Şimal Günay, Adil Başoğul, Arife Kalender, Aydın Şimşek, Bayram Zıvalı, Bircan Çelik, Buket Düzgen, Burhan Tuz, Cansu Aydın, Cem Uzungüneş, Cemile Sönmez, Didem Gülçin Erdem, Eda Uysal, Erkan Karakiraz, Ertan Mısırlı, Ertan Yılmaz, Fikret Çelik, Gökhan Arslan, Gül Ebrar Ataş, Hakan R. Temiz, Hasan Özpolat, Hasip Bingöl, Hatice Eğilmez Kaya, Hüseyin Kaya, Hüseyin Peker, Hüseyin Sönmez, İbrahim Ağören, İbrahim Halil Ergin,
İçten Gürcan, İlhan Durusel, İsmail Kurağ, Jana Med İnanç, Kardelen Yıldırım, Kenan Sarıalioğlu, Kevser Eke, M. Tuğrul Çolak, Mehmet Sümer, Mertcan Karacan, Mir Necati Taşdemir, Mustafa Ergin Kılıç, Oya Uysal, Pelin Özer, Rahmi Emeç, Rona Aslan,  Seçil Hidayet, Selami Karabulut, Uğur Olgar, Utku Fırat Özçelik, Yalın Gündüz, Zafer Şenocak, Zahide Y. Koçyiğit ve Zülâl Menekşe.

Haydar Ergülen ile Öznur Unat, Tugay Yazıcı ile Rabia Çelik Çadırcı, Mihrap Aydın ile Fırat Baytak, Bahtiyar Kaymak ile Merve Şit söyleşti.

Abuzer Gülpınar’ın “Şiir sana ne yaptı”, Zeynep Tuğçe Karadağ’ın “Şiir ve Kendine Ulaşma Çabası”, “Direniş Alanı Olarak Okan Yılmaz Şiiri” başlıklı yazısıyla Işık Sungurlar derginin diğer dikkat çekenlerinden.

Genel Yayın Yönetmenliğini Umay Umay’ın, editörlüğünü Serkan Türk’ün yaptığı sadece Şiir dergisi, dilimizin yanı sıra bu ülkede yaşayan ve yazılan diğer dillerden şiir örneklerini de okurun dikkatine sunuyor.

Sadece ŞİİR’in 16. sayısının kapağı Cansu Gürsü imzalı. Dergi saygı bölümünde 2019 yılında yitirdiğimiz Hüseyin Atabaş’ı bir şiiriyle selamlıyor.

edebiyathaber.net (22 Nisan 2024)

Yorum yapın