Bu çocuk kitabında önemli ressamlardan Mondrian’ın ve yarattığı sanat akımının hikâyesi var

Nisan 21, 2024

Bu çocuk kitabında önemli ressamlardan Mondrian’ın ve yarattığı sanat akımının hikâyesi var

Amorf Kitap’ın yeni dizisi olan Çocuklar İçin Sanat’ın ilk kitabı Nisan ayında okuyucularla buluşuyor. “Mondrian Gibi Çiz” adlı kitabın yazarı Deniz Aksoy.

Tanıtım metninden:

Bu kitap, ressamları tarzlarıyla ve yaşam hikâyeleriyle birlikte çocuklara anlatan ve çizim egzersizleriyle ressamın dünyasını anlamaya yönelik hazırlanan kitaplar arasında Mondrian Türkiye’de bir ilk.

Bu kitapta dünyanın en önemli ressamlarından Piet Mondrian’ın ve yarattığı sanat akımının hikâyesi var. Mondrian nasıl ünlü bir sanatçı oldu? Ünlü tablolarını nasıl çizdi? Yaptığı resimlerin sırrı neydi? Ayrıca birbirinden eğlenceli, rengârenk çizim egzersizleriyle onun gibi çizmeyi deneyebilirsiniz. Renk çalışmalarıyla çok eğlenecek, bulmacalar çözecek ve en güzel çizimleri yapacaksınız.

Yazar hakkında
Deniz Aksoy, Trakya Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünde okudu, özel bir kurtuluşta resim öğretmenliği yapıyor. Sanat tutkusunu öğrencilerine aşılayan, öğrenmeyi ve araştırmayı çok seven, sanatın birçok dalından beslenen ressam, illustratör, sanat eğitimcisi, fotoğrafçı ve bilimsel bitki ressamıdır. Sanat tutkunu kızları Işık ve Güneş, kedisi Fiona ile İstanbul’da yaşıyor.

Yorum yapın