Lacivert Öykü ve Şiir Dergisi’nin 114’üncü sayısı çıktı

Kasım 20, 2023

Lacivert Öykü ve Şiir Dergisi’nin 114’üncü sayısı çıktı

Lacivert Öykü ve Şiir Dergisi’nin 114’üncü sayısı yayımlandı.

Kasım-Aralık sayısı ile bir yılı daha geride bırakan Lacivert’in bu sayıdaki dosya konusu; Amerikalı yazar Chuck Palahniuk.

Çağımızın en büyük yüz yazarı arasında gösterilen ve dünya çapında tanınmasını sağlayan ilk kitabı “Dövüş Kulübü” ile önemli ödüller alan “Palahniuk” ile ilgili dosyamızın yazarları; Fulya Bayraktar, Bayram Sarı, Yigilante Kocagöz, Mahmut Kubilay Akman ve Yalın Alpay.

Lacivert’in Kasım-Aralık sayısı söyleşi konukları; öykü ve roman yazarı Meliha Yıldırım ile öykü, deneme, inceleme yazarı Bayram Sarı. Yonca Yaşar, Saniye Kısakürek ve Hatice Günday Şahman tarafından hazırlanan söyleşiler doyurucu ve keyifli okumalar sunuyor.

“Ayn Rand’ın İnsan ve Düşünme Anlayışı Üzerine” adlı denemesiyle Mehmet Akif Tutumlu, “Unamuno ve Sis Üzerine” başlıklı inceleme yazısı ile Neslihan Hazırlar, dünya edebiyatı köşesinde ise; “Mary Shelley ve Kurgu” başlıklı yazısıyla Elif Arslan dergi sayfalarında…

“Hoş geldin Ölüm” başlıklı yazısıyla A. Mümtaz İdil Ustalardan bölümünde ve “Işık Belki de Yalnızca Yansıma” başlıklı yazısıyla Hatice Eğilmez Kaya Tanıtı bölümünde yer aldı.

Öyküleriyle: Ömür Müzeyyen Yılmaz, Rohat Yıldız, Armağan Mirzanlı, Tuba Aksu, Leylâ Serpil, Nesrin Bulat, Uğur Ülger ve Dilara Sulu.

Şiirleriyle; Atnan Başkesen, Gülşah Kabal, Ayfer Karakaş, Nurbanu Kablan, Aziz Nayır, Durukan Yılmaz, Mehmet Utku Mumcu, Bilgehan Tuğrul, Kardelen Yıldırım, Cansu Aydın, Hilâl Aydın La Spisa, Ahmet Özdemir ve Hüsnü Duran, 114. sayıda yer aldı.

edebiyathaber.net (20 Kasım 2023)

Yorum yapın