Darağacı Sanat’ın 2023 İlkyaz Sayısı çıktı

Nisan 15, 2023

Darağacı Sanat’ın 2023 İlkyaz Sayısı çıktı

Darağacı Sanat’ın 2023 İlkyaz sayısı okuyucuyla buluştu.

Tanıtım bülteninden:

Darağacı Sanat’tan 2023’e dolu dolu bir merhaba! Yenilenmiş tasarımı, ilgi çekici yazıları ve birbirinden özel röportajları ile İlkyaz sayısı okuyucusuyla buluşuyor.

Darağacı Sanat’ın yeni sayısının özel konuğu; araştırmacı/yazar Işık Öğütçü. Orhan Kemal Müzesi’nin kurucusu olan Öğütçü hem müzeye hem de babası Orhan Kemal’e dair bilinmeyenleri anlattı. Yarım kalan romanlar, merak edilen yaşanmışlıklar ve çok daha fazlası bu söyleşide sizleri bekliyor.

İlkyaz sayısının dosya konusu, Edebiyat ve Sinema. Birbiriyle devamlı etkileşim içinde olan bu iki sanat farklı yönleriyle ele alınıyor. Yazarın hayal dünyasının filme nasıl dönüştüğüne ilişkin yorumlamalara filmler üzerinden yapılan çıkarımlar eşlik ediyor. İlk kez bu sayıda yer vereceğimiz “İpin Ucunda Konuşmalar” köşesinde, birbirinden ayrı düşünülemeyen bu iki sanat, ayrı ayrı düşünülerek bütünleşiyor. Edebiyat ve sinema arasındaki koparılamaz etkileşimi, bu alanda dersler veren Prof. Dr. Mehmet Güneş kaleme alırken, bu etkileşimden doğan soruları akademisyen, yönetmen ve romancı Cengis T. Asiltürk yanıtlıyor.

Sahaf Söyleşileri köşesinde de Tapınak Sahaf’ın sahibi İbrahim Baysu, sahaflık kültürünü ve bulduğu kitapların hikâyelerini anlatıyor.

edebiyathaber.net (15 Nisan 2023)

Yorum yapın