Ünlü yazar hayatını kaybetti

Kasım 20, 2023

Ünlü yazar hayatını kaybetti

A. S. Byatt adıyla tanınan şair, yazar ve eleştirmen Dame Antonia Susan Duffy, 87 yaşında hayatını kaybetti. Yayıncısı Chatto & Windus, yazarın evinde huzur içinde öldüğünü açıkladı. 

A. S. Byatt’ın yayıncısı Clara Farmer, “Onun kaybının yasını tutuyoruz ama onun etkileyici eserlerinin gelecek nesiller için okuyucuların zihinlerini kamaştıracağını, parlayacağını bilmek rahatlatıcı” dedi.

A. S. BYATT KİMDİR?

İngiliz şair ve yazar Antonia Susan Drabble, 24 Ağustos 1936’da doğdu. En önemli yapıtı görülen ve 1990 yılında yayımlanan ‘Sahipler’ (Possession) ona Man Booker Ödülünü kazandırdı. Kitap, 2002 yılında ise Amerikalı yönetmen Neil LaBute tarafından beyaz perdeye uyarlandı. 

Romanlarında gerçekçi, natüralist ve fantastik öğeleri birlikte kullanan Byatt, İngiltere’nin en önemli yazarlarından birisi kabul ediliyor. Yazar, kariyeri boyunca Booker’dan Fransa Sanat ve Edebiyat Nişanı Şövalyesi’ne kadar çok sayıda edebiyat ödülü kazandı. 

Yazarın bazı kitapları şöyle:

Sahipler (Possession), Çocuk Kitabı (The Children’s Book), Matisse Öyküleri (Matisse Stories), Küçük Kara Hikayeler Kitabı (Little Black Book of Stories), Oyun (The Game), Bülbülün Gözündeki Cin (Djinn in the Nightingale’s Eye), Bahçedeki Bakire (The Virgin in the Garden), Ormandaki Şey (The Thing in the Forest), Still Life, Ragnarok: The End of the Gods, Angels & Insects: Two Novellas, Babel Tower, Shadow of a sun, A Whistling Woman, Morpho Eugenia, Medusa’s Ankles: Selected Stories, The Biographer’s Tale, Sugar and Other Stories, Elementals: Stories of Fire and Ice, Passions of the Mind: Selected Writings

Yazar, ‘Bülbülün Gözündeki Cin’ kitabını Cevat Çapan’a ithaf etti.

Kaynak: GazeteDuvaR (20 Ekim 2023)

Yorum yapın