Deniz Yüce Başarır bu defa Victor Hugo’nun evinde

Ekim 26, 2023

Deniz Yüce Başarır bu defa Victor Hugo’nun evinde

Deniz Yüce Başarır, her ay Milliyet Sanat’ta edebiyat tarihinin önemli mekânlarını kaleme aldığı “Edebiyat Aleminde Bir Hayalet Avcısı” adlı köşesinin yeni yazısında okurları, Victor Hugo’nun Paris’teki evine götürüyor. 

1832’de, 30 yaşındayken eşi Adele, iki kızı ve iki oğluyla birlikte Hôtel de Rohan-Guéménée adlı binaya taşınan Victor Hugo, ikinci kattaki 280 metrekarelik bu dairede tam 16 yıl yaşamış. Yazarın, kendisi de yazar olan dostu Paul Meurice’in büyük katkılarıyla 1903’te müzeye dönüştürülen ev, günümüzde Maison de Victor Hugo adıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Yazarın elinden çıkan resimlerden romanlarının, şiirlerinin ilham verdiği tablo ve heykellere kadar 50 bin sanat eserine ev sahipliği yapan müze, Victor Hugo’nun hayatının üç önemli evresini de yansıtıyor. Müzenin farklı odaları, yazarın sürgün öncesi döneminden Guernesy’de geçen sürgün günlerine ve sürgün sonrasına bir yolculuk sunuyor. 

Deneyimli yayıncı Deniz Yüce Başarır, her zaman olduğu gibi Maison de Victor Hugo’yu da yazarın ölümsüz karakterlerinin hayaletleri eşliğinde gezerken, seyahatinden anıları zengin hayal gücüyle daha da renkli hale getiriyor. Başarır’ın “Edebiyat Aleminde Bir Hayalet Avcısı” köşesinde kaleme aldığı yazının tamamı Milliyet Sanat’ın Ekim 2023 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için: milliyetsanat.com 

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

edebiyathaber.net (26 Ekim 2023)

Yorum yapın