Ocak’ta Ayrıntı Yayın Grubu’nda neler var?

Aralık 16, 2022

Ocak’ta Ayrıntı Yayın Grubu’nda neler var?

Ayrıntı Yayın Grubu, 2023’e Edward Said, Michel Foucault, Ngugi wa Thiong’o, Emanuele Trevi’yi de kattığı bir ocak seçkisiyle merhaba diyecek. 

Edward Said’in entelektüel yolculuğunu anlatan, Ed. Moustafa Bayoumi ve Andrew Rubin’in birlikte kaleme aldıkları Edward Said Seçme Eserler‘i, Ngugi wa Thiong’o’nun Mükemmel Dokuzlu‘su, Michel Foucault’nun Hapishaneye Alternatifler‘i Aydın Çavdar’ın çevirisiyle Ilya Budraitskis’in Rusya’da Sol‘u, Dr. M. Taner Gören’in yazdığı Sağlığın Ölümü, M. Kaya Sütçüoğlu çevirisiyle Sextus Empiricus’un Kuşkuculuk II – Etikçilere Karşı/ Uzmanlara Karşı kitaplarıAyrıntı Yayınları etiketiyle okuyucuları için hazırlayor. 

Düşbaz Kitaplar’dan da iki farklı kitap yayım listesinde yer alıyor: İlki Emanuel Trevi’den İki Yaşam adıyla çevrilen Due Vite ile Andrew H. Knoll’un kaleme aldığı Dünyanın Kısa TarihiAydın Çavdar çevirisiyle hazırlanıyor. Bu tarihi anlatıda 8 bölümde 4 milyar yıllık dünya tarihi anlatılıyor, kitap 18 dile çevrildi. 

Dinozor Çocuk’tan Sezin Mavioğlu’nun yazdığı Karınca Adası var, kitabı Cansu Dinç resimledi. Giulia Calandra Buonaura’nın yazdığı Peki Ama Kim Bu Shakespeare? kitapları Ocak ayında minik okurlar için raflarda olacak.

edebiyathaber.net (16 Aralık 2022)

Yorum yapın