Matematiği sevenlerin keyif alacağı, matematikten korkanlarınsa bayılacağı kitap

Kasım 9, 2023

Matematiği sevenlerin keyif alacağı, matematikten korkanlarınsa bayılacağı kitap

Michael Brooks’un “Sayıların İktidarı” adlı kitabı, S. Emre Yavuz çevirisiyle Düşbaz Kitaplar tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Düşbaz Kitaplar’dan, matematiği sevenlerin çok keyif alacağı, matematikten biraz olsun korkanların ise bayılacağı bir kitap: Sayıların İktidarı: Matematik Dünyamızı Nasıl Şekillendirdi? İngiliz bilim yazarı, yayıncı ve gazeteci Michael Brooks’un kaleme aldığı Sayıların İktidarı, matematiğin, insanlığı göçebelikten medeniyete fırlatan temel yeniliklerden biri olduğunu ve o zamandan bu yana insanlığın her büyük sıçrayışında rol aldığını gözler önüne seriyor.

Ayrıntı Yayınları’nın renkli markası Düşbaz Kitaplar, Michael Brooks’un çağımızın en şaşırtıcı bilimsel gizemlerini kaleme aldığı, 18 dile çevrilen, popüler bilim türündeki kitabı Akıl Sır Ermeyen 13 Şey’in ardından Sayıların İktidarı: Matematik Dünyamızı Nasıl Şekillendirdi? adlı kitabını da okurlarla buluşturdu. 

Michael Brooks’un, insanlığın hem göçebelikten medeniyete geçişinde hem de her büyük sıçrayışında matematiğin ne kadar büyük bir önem taşıdığını akıcı ve keyifli bir dille anlattığı Sayıların İktidarı, ilk sayfasından son sayfasına kadar matematiği insan olmanın anlamının özüne kadar didik didik ediyor. Sayıların İktidarı, eski Mısırlı rahiplerin, Babilli bürokratların, ortaçağ mimarlarının, düello yapan İsviçreli kardeşlerin, Rönesans ressamlarının ve çevrimiçi dünyanın altyapısını icat eden tuhaf bir profesörün hikâyeleriyle matematiğin icadının, en az ateşin keşfi kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

S. Emre Yavuz’un Türkçeleştirdiği Sayıların İktidarı: Matematik Dünyamızı Nasıl Şekillendirdi?, raflarda ve internet satış sitelerinde!

“Matematiği seviyorsanız bu kitaptan fazlasıyla keyif alacaksanız. Ama siz de matematikten biraz olsun korkuyorsanız (benim gibi), bu kitaba bayılacaksınız!” 

Andrea Wulf, Doğanın Keşfi’nin yazarı

“Matematiğin insan uygarlığı üzerindeki devasa etkisine dair samimi, akıcı bir anlatım.”

Ian Stewart, What’s the Use kitabının yazarı

“Michael Brooks hem medeniyetin canlı tarihini kaleme aldı hem de matematiğin iktidarına dair enfes bir giriş yazdı. Bunlardan herhangi birini yapmak bile bir başarı sayılacakken ikisini aynı anda yapmak mucizeyle eşdeğer.”

Tim Harford, The Data Detective’in yazarı

“Matematik öylesine eşsiz bir alan ki çok daha önceki sonuçlar bile zaman içinde değişmiyor. Bu kitap yalnızca matematiğe bir sevda mektubundan ibaret değil, aynı zamanda matematiğin değerinin anlaşılmasına dair önemli bir ders veriyor ve matematiğin insanlık tarihindeki kıymetli rolünü gözler önüne seriyor.”

Mario Livio, astrofizikçi ve Galileo and the Science Deniers’ın yazarı

MICHAEL BROOKS HAKKINDA

Sussex Üniversitesi Kuantum Fiziği alanında doktora derecesine sahip olan Brooks, kompleks bilimsel araştırmaları ve bulguları kamuya açıklamasıyla tanınan İngiliz bilim yazarı, yayıncı ve gazetecidir. Yazıları The Guardian, The Independent, The Observer ve The Times gibi büyük gazetelerin yanı sıra birçok dergide de yayımlandı. Uzman olduğu konular üzerine TEDx konuşmaları yaptı. New York Üniversitesi, Amerikan Doğa Tarihi Müzesi, Cambridge Üniversitesi, Kansas Eyalet Üniversitesi ve Singapur Bilim Merkezi gibi kurumlarda dersler verdi. Editör olarak başladığı siyasi ve kültürel bir İngiliz dergisi olan New Scientist’te şu anda uzman yazar olarak görev alıyor ve bir yandan da kitap çalışmalarına devam ediyor.

Bilgi için: ayrintiyayingrubu.com/dusbaz

instagram.com/dusbazkitap

twitter.com/dusbazkitaplar

facebook.com/dusbazkitaplar

edebiyathaber.net (9 Kasım 2023)

Yorum yapın