Netflix’in reklamlı abonelik paketi için düşündüğü ilk fiyat belli oldu

Ağustos 30, 2022

Netflix’in reklamlı abonelik paketi için düşündüğü ilk fiyat belli oldu

Netflix bir süredir reklamlı abonelik paketi üzerine çalışıyor. Henüz netleşen bir durum yok. Ancak Bloomberg’e göre Netflix’in reklamlı abonelik paketi için düşündüğü ilk fiyatlar dolar bazında belli olmuş olabilir.

Bloomberg’in haberine göre, Netflix’in yakında sunulması beklenen reklam destekli abonelik paketi aylık 7 ila 9 dolar arasında olabilir.

Şu an Netflix dolar bazında; 9,99 ABD Doları, 15,49 ABD Doları ve 19.99 ABD Doları tutarında 3 ayrı paket sunuyor. Türkiye’de ise paket fiyatları şöyle: 37,99 TL, 57,99 TL ve 77,99 TL…

Bloomberg’in haberinde reklamlı abonelik paketiyle ilgili birkaç detay daha var.

  • Örneğin 1 saatte yaklaşık dört dakikalık reklam olacak.
  • Reklamların içeriğin başında ve ortasında gösterilmesi hedefleniyor.
  • Netflix’in çocuklara yönelik içerik veya orijinal filmlere reklam eklemeyi planlamadığı daha önce gündeme gelmişti.

Bloomberg, Netflix’in reklam destekli planı bu yılın son çeyreğinde birkaç pazarda başlatmayı hedeflediğini söylüyor. Şirket, paketin 2023’ün başlarında daha geniş bir şekilde hayata geçirilmesini planlıyor.

Netflix sözcüsü Kumiko Hidaka ise bu iddiaları doğrulamadı ve şirketin düşük fiyatlı reklam destekli paketle ilgili bir karar vermediğini söyledi.

Netflix’in uzun süredir ilk kez abone kaybetmesinin ardından eş CEO Reed Hastings, geçmişte karşı olsa da, şirketin reklam destekli daha ucuz bir paketi düşünmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Chip.com.tr (30 Ağustos 2022)

Yorum yapın