Nedret Gürcan Edebiyat Ödülü, Tezcan Karakuş Candan’a verildi

Aralık 26, 2023

Nedret Gürcan Edebiyat Ödülü, Tezcan Karakuş Candan’a verildi

Gazete Duvar’dan Ezgi Sivrikaya’nın haberine göre Nedret Gürcan Edebiyat Ödülü (Aydınlanma Emek Ödülü) “Cumhuriyet ilkelerini koruma, laiklik, kamu yararı mücadelesi” nedeniyle Tezcan Karakuş Candan’a verildi.

Cumhuriyet ilkelerini koruma, laiklik, kamu yararı mücadelesi” nedeniyle, Nedret Gürcan Edebiyat Ödülü’ne (Aydınlanma Emek Ödülü) layık görülen Mimarlar Odası Ankara Şube 47. Dönem Başkanı ve Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Tezcan Karakuş Candan’a ödülü düzenlenen törenle takdim edildi.

Törene Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu ve Ünal Kara, 33, 34 ve 35. çalışma dönemleri TMMOB Başkanı Yavuz Önen, geçmiş dönem Mimarlar Odası Ankara Şube başkanlarından mimar ve ressam Ertuğrul Özakdemir, Nedret Gürcan’ın ailesi ve yakınları, çok sayıda mimar ve vatandaş katıldı.

Törende Nihal Evirgen ve Yavuz Önen’in yanı sıra gazeteci Attila Aşut, Prof. Dr. Üstün Dökmen ve şair ve yazar Metin Turan’ın konuşmacı olduğu panel gerçekleştirildi.

Şair ve Yazar Ahmet Özer’in moderatörlüğünü yaptığı panelde şair-yazar-gazeteci Nedret Gürcan’ın hayatı, şiirleri ve eserleri hakkında bilgiler verilirken, konuşmacılar ünlü şaire ilişkin anılarını anlattı.

Panelde, Candan’ın Atatürk Orman Çiftliği, Saraçoğlu Mahallesi gibi cumhuriyet değerlerini ve kamu kaynaklarını koruma mücadelesi ve bedel ödeme pahasına verdiği yoğun emek nedeniyle Nedret Gürcan Edebiyat Ödülü’ne (Aydınlanma Emek Ödülü) layık görüldüğü vurgulandı. Panelde Candan’ın kent savunucusu özelliklerine dikkat çekildi.

Törende Nihal Evirgen ve Yavuz Önen, Candan’ın mücadeleci kimliği, çalışkanlığı ve Cumhuriyet ilkelerine adanmışlığı üzerine konuşmalar yaptı.

‘MÜCADELE ARKADAŞLARIM ADINA ALIYORUM’

Panelin ve konuşmaların ardından ödülü Nedret Gürcan’ın oğlu Barkın Gürcan, Tezcan Karakuş Candan’a takdim etti. Törende konuşma yapan Candan, Nedret Gürcan’ın ailesine ve seçici kurula teşekkür etti.

Verilen para ödülünü Atatürk Orman Çiftliği mücadelesine bağışlayan Candan, Nedret Gürcan Edebiyat Ödülü’nü (Aydınlanma Emek Ödülü) mücadele arkadaşları adına aldığını vurguladı. Candan, ”Birçok engelle ve baskılarla karşılaştığımız kamu yararı mücadelesinin ödüllerle takdir edilmesi onur verici” dedi.

Candan, daha önce Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanlığı döneminde verilen kent mücadelesi kapsamında; “Meslek Başarı Ödülü” Kavaklıdere Rotary Kulübü 2022, Uluslararası Şeffaflık Derneği – Şeffaflık Ödülü 2022, “Fatma Refet Angın Eğitim Ödülü” Eskişehir Kadın Platformu2022, “Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü” Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği 2021, “Şiddetsiz Mücadele Ödülü” Şiddetsiz Toplum Derneği, “Sanat Kurumu Seçici Kurul Özel Ödülü”, “Meslek Hizmet Ödülü” (Koru Rotary Kulübü )-2017, “Eren Anısına Ankara’nın Sahibi Var Ödülü” (Yapıder) 2016, “Uğur Mumcu Mücadele Ödülü” (Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti) 2015, “Yaratıcı Eylemlilikler Ödülü” Halkevleri 2014, “Başkente Hizmet Ödülü” Ankara Kulubü 2014 ödüllerine layık görüldü.

Candan ayrıca Uluslararası Mimarlar Birliği’nde Çocuk ve Mimarlık çalışma grubunda yaptığı çalışmalardan kaynaklı takdir edildi.

Kaynak: GazeteDuvaR (26 Aralık 2023)

Yorum yapın