2016’da “adalet” için öykü zamanı

Aralık 8, 2015

2016’da “adalet” için öykü zamanı

Untitled-2Günışığı Kitaplığı, ilkgençliğe adım atan çocukları “adalet” öyküleri yazmaya davet ediyor. Edebiyatımıza yeni öykücüler kazandırmayı amaçlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da tüm yurtta duyurulan Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın son başvuru tarihi 18 Mayıs 2016.

Yarışmanın seçici kurulunda bu yıl, Nazlı Eray, Cemil Kavukçu, Karin Karakaşlı, Yusuf Çotuksöken ve Dr. Müren Beykan yer alıyor. Katılımın yıldan yıla arttığı yarışmanın 2016 öykülerine kılavuzluk edecek cümle, Zeynep Cemali’nin Ben, Çınar Ağacı ve Pufböreği adlı öykü kitabından: “Kara gözlerinde şimşekler çakıyordu.

Yarınlarda ödünsüz barışı kuracak ve koruyacak olan gençlerin arasında bu yarışmaya katılanların da bulunduğunu düşünmenin umut verici olduğunu vurgulayan Proje Başkanı, Günışığı Kitaplığı Yayın Yönetmeni Müren Beykan, “Yarışmak bahane diyoruz her yıl; evet, asıl amacımız, yarınlara ilişkin umudumuzu edebiyat bayrağıyla yükseltme cesaretini gençlere aşılamak ve geleceğin yazarlarına dokunmak,” diyor.

Her yıl Cemali’nin roman ve öykü kitaplarından seçilen bir cümlenin kılavuzluk ettiği farklı bir temayı işleyen yarışmaya katılan binlerce genç bugüne dek öykülerini, 2011’de “kardeşlik”, 2012’de “hoşgörü”, 2013’te “arkadaşlık”, 2014’te “umut” ve 2015’te “cesaret” üzerine yazdılar.

edebiyathaber.net (8 Aralık 2015)

Yorum yapın